Krimuldas novadā pie Braslas meklējami vairāki ainaviski ieži, kas priecē ar savu varenību. Viens no tiem nešaubīgi ir arī Buļu iezis.

Aptuveni 110 metrus gara un līdz pat 30 metriem augsta – tieši šādus izmērus, runājot par Buļu klinti, izceļ Gaujas nacionālā parka tūrisma biedrība "Enter Gauja". Smilšakmens atsegums rotājas sārtos toņos, un to izdaiļo arī niša un vairākas alas.

Tiesa, pirms 2004. gada, kad noticis ieža nobrukums, klinti rotājusi arī padsmit metru garā Adamaišu jeb Adamaitu ala, teikts Krimuldas novada mājaslapā. Klīst nostāsti, ka ala savu nosaukumu ieguvusi no laupītāju bandas vadoņa vārda, kas 20. gadsimta sākumā slēpušies alā.

Kas interesanti, Buļu ieža lejas galā ir Rītupītes ūdenskritums, kas jo īpaši skaists ir bargā salā – tad tur veidojas glīts leduskritums.

Dabas aizsardzības pārvalde lūdz dabā doties ar izpratni un aicina nekāpelēt, neskrāpēt un nebojāt atsegumus. Plašāk šeit.

Ja vēlies apskatīt šo un citus iežus Braslas upes krastos, vērts iepazīties ar šo pieredzē pārbaudīto pārgājienu maršrutu. Savukārt turpinājumā piedāvājam fotogrāfa Ginta Mucenieka iemūžinātos foto.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!