Plāno brīvdienas? Ja vēl nav izlems par labu kādai citai vietai, vērts doties uz Jūrmalu, kas sagaidīs ar dažādām interesantām aktivitātēm.

Pastaigas "Ozoliņš/Jūrmala/Arhitektūra"


22. augustā pulksten 15 un 23. augustā pulksten 11 Jūrmalas pilsētas muzejs aicina jūrmalniekus un pilsētas viesus doties pastaigā gida pavadībā un klātienē apskatīt ēkas un objektus, kas kalpojuši kā iedvesmas avots māksliniekam, lietišķās grafikas meistaram Imantam Ozoliņam (1930–2018). Pastaigas sāksies Jūrmalas pilsētas muzejā, kur līdz 13. septembrim izstādē "Limonāde" apskatāmas Imanta Ozoliņa grafikas un viņa radītās saldumu un dzērienu etiķetes. Ekskursijas vada gids Juris Vanags, pastāstīja Jūrmalas pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļas

Ekskursijas Dzintaru koncertzālē


Ekskursijā pa vēsturiskās Dzintaru koncertzāles kompleksu varēs gūt priekšstatu par tās vēsturi, uzkāpt uz leģendārās Lielās zāles skatuves, apskatīt 1936. gadā celto, restaurēto Mazo zāli. Centrālās ieejas vestibila interjerā var apskatīt ievērojamā grafiķa, gleznotāja un lietišķās mākslas meistara Anša Cīruļa (1883–1942) sienu gleznojumus, kā arī iejusties vēsturiskās kases kasiera lomā. Ekskursijas laikā varēs paviesoties arī mākslinieku atpūtas istabā. Ekskursijas 22. augustā pulksten 12 latviešu valodā, bet pulksten 13.30 krievu valodā. Ekskursijas vada – Ārija Vanaga, Jūrmalas pilsētas vēstures eksperte un Aspazijas mājas vadītāja. Biļešu cena: 5 eiro, bērniem vecumā līdz 7 gadiem bez maksas.

Laivu būves darbnīca Jūrmalas Brīvdabas muzejā


Brīvdabas muzejā jaunā ekspozīcija – laivu būves darbnīca – iepazīstina ar laivu būves attīstību un laivu būves veidiem Rīgas jūras līča piekrastē. Centrālais eksponāts izstādes telpā ir Kurzemes koka zvejas laiva dabiskā lielumā. Ekspozīcijā apskatāmi arī senlaicīgi amatnieku darba galdi un instrumenti, zīmējumi un fotogrāfijas. Jūrmalas Brīvdabas muzejs atrodas Tīklu ielā 1a, apmeklētājiem atvērts otrdienās–svētdienās no pulksten 10 līdz 18, pirmdienās slēgts. Ieeja bez maksas.

Pastaigu maršruti pa vēsturiskām Jūrmalas vietām


Interesentiem tiek piedāvāti trīs jauni pastaigu maršruti pa vēsturiskajām Jūrmalas apkaimēm – Lielupi, Buļļuciemu un Vecbulduriem, kur var apskatīt dažādus arhitektūras paraugus, atklāt interesantus faktus un vienlaikus baudīt dabas un pludmales ainavas. Maršruti ir septiņus līdz desmit kilometrus gari un izstaigājami līdz trīs stundu laikā. Plašāk par tiem šeit.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!