Foto: Ainars Gaidis
Kamēr vieni gaida brīvdienas, lai varētu tikai nesteidzīgi rosīties pa māju vai dārzu, citi šīs dienas labprāt pavada kādā citā pilsētā – to iepazīstot, izbaudot un izgaršojot. Lūk, piedāvājam dažādus pavasarīgus maršrutus, kas ies pie sirds dažādām gaumēm.

Laikam ejot, portāla "Tūrisma Gids" arhīvu plauktos ir sakrājusies pamatīga čupiņa ar brīvdienu maršrutiem visos vēsturiskajos Latvijas novados. Daudzveidīgajos tūrisma ceļvežos sev tīkamas lietas atradīs gan dabas mīļotāji, gan jaunu vietu meklētāji, gan arī kultūras baudītāji un aktīvās atpūtas tīkotāji. Tāpat daudzās pilsētās ir plašs apmeklējamo vietu klāsts ģimenēm ar bērniem, piemēram, spēļu laukumi un atrakciju parki.

Svarīgākais ir saprast – kādā kompānijā vēlies doties braucienā un cik tālu no savas pilsētas gribas braukt. Saulainās dienās vari ņemt talkā riteni un aktīvo atpūtu apvienot ar skaistu vietu apmeklēšanu. Ja šķiet, ka visus lielākos un galvenos objektus jau esi redzējis, šis raksts atklās 2019. gada tūrisma sezonas jaunumus vairākās Latvijas pilsētās un to tuvējās apkārtnēs.

Ja tomēr neviens no zemāk apkopotajiem variantiem tevi neuzrunā, šajā rakstā atradīsi vēl 16 maršrutus, kas izmēģināmi gan šajā, gan arī jebkurā citā nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!