Ērts un Rīgai tuvs, bet maz zināms dabas apskates objekts ir kaskāžu ūdenskritums netālu no Glāžšķūņa pie Ogres. Apvienojumā ar braucienu uz Zilo kalnu skatu torni, šis būs jauks maršruts brīvdienām.

Ainavisks ūdenskritums ar trim kaskādēm atrodas nelielā graviņā. Tas ir apmēram 1,3 metrus augsts un 1-2 metrus plats – atkarībā no ūdens daudzuma. Pašlaik tas ir pārpilns pavasara ūdeņiem un ļoti izteiksmīgs, bet tam apkārt zied zilās vizbulītes.

"Ūdenskritums atrodas ceļa posmā Glāžšķūnis – Ogresgals, ceļa kreisajā pusē, uz nelielas Ogres labā krasta pietiekas. Viegli atrodams – jāierauga pirmā ceļa caurteka, kas izbūvēta pietekai, uz kuras arī atrodas ūdenskritumu kaskāde," savā "Facebook" profilā "Uzzini.Iepazīsti" raksta Zaiga Kaire. Viņa nesen apmeklējusi ūdenskritumu un iesaka to arī citiem.

"Pār augšējo ūdenskritumu ūdens nolīst, nevis krīt pa skaistām dolomīta pakāpēm. Nedaudz zemāk ir neliels, mazāk izteikts ūdenskritums, un pirms pašas ietekas Ogres upē, kad ir mazāk ūdens, redzamas vēl dažas kāpnes."

Lūk, "Uzzini. Iepazīsti" video no šīs vietas:

Koordinātas: N 56°48'13,8" E 24°51'41,3"
Auto var novietot pie pamestas ēkas (56.80383 24.86147)
Tālāk var braukt uz Ogres Zilo kalnu dabas parku, bet pusdienas ieturēt jau Ogrē. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!