Foto: DELFI

Brīvdienās pavisam noteikti ir vērts izrauties no mājas un apskatīt kādu vietu Latvijā. Kā būtu ar došanos uz Brocēniem? "Tūrisma Gids", konsultējoties ar
Brocēnu novada pašvaldības stratēģiskās plānošanas speciālistiem, piedāvā idejas laika pavadīšanai šajā pusē.

Cieceres ezera krasta skatu tornis

Foto: DELFI

Cieceres ezera skatu tornis ir atpūtas vieta Cieceres pagasta "Saulrietos", kur Cieceres ezera pašā krastā ir labiekārtota teritorija ar soliņiem, piknika vietu un informācijas stendu. Protams, tur izslējies arī 18,4 metrus augstais koka konstrukcijas skatu tornis, kurš atrodas uz mākslīgi veidota uzbēruma, kopumā sasniedzot 30 metru augstumu.

Foto: DELFI

No torņa, kas atklāts pagājušā gada vasarā, paveras burvīgs skats uz Cieceres ezeru, Brocēnu pilsētas daļu un daļu Saldus pilsētas. Skatu tornī vienlaicīgi var atrasties ne vairāk kā 15 cilvēki.

Brocēnu mežaparks un gaisa takas


Foto: DELFI

Brocēnu mežaparks ir lieliska vieta, kur pavadīt laiku, apvienojot atpūtu ar fiziskām aktivitātēm. Mežaparka pastaigu takas ir aptuveni 3 kilometrus garas, un ir plānots tās pagarināt.

Mežaparkā var baudīt skaistu, neskartu dabu ar dažādiem elementiem – soliņiem, ugunskura vietu un vingrošanas rīkiem bērniem un pieaugušajiem.

Foto: Publicitātes attēli

Brocēnu mežaparka teritorijā atrodas arī Brocēnu gaisa takas. Tās ir divu līmeņu šķēršļu trases – zemā un augstā, tādējādi gaisa taku var izbaudīt kā lieli, tā mazi. Zemā virvju trase uzstādīta 0,5 līdz 0,8 metrus virs zemes un to izmantošanai nav nepieciešams drošības inventārs. Zemajā trasē ir astoņi atrakciju posmi un viens nobrauciens. Savukārt augstā trase uzstādīta apmēram astoņus metrus virs zemes, un tajās ir 19 atrakciju posmi un viens nobrauciens. Augstā virvju trase ir pieejama, izmantojot speciālo drošības aprīkojumu un instruktora pavadībā. Kā pastāstīja
Brocēnu novada pašvaldības stratēģiskās plānošanas speciāliste Ilze Tomanoviča-Barone, Brocēnu gaisa takas bezmaksas. Informācija par darba laiku pieejama Brocēnu novada pašvaldības mājaslapā un "Facebook" lapā.

Cementa skulptūras

Foto: Publicitātes attēli

2018. gada vasarā projektā, kas īstenots ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammu "Latvijai – 100" un SIA "Cemex" atbalstu, Brocēnu novadā tika īstenots projekts – plenērs "Industriālā māksla Brocēnos" , kura ietvaros tika izveidotas četras betona skulptūras.
Foto: Publicitātes attēli

Mākslas darbi ir izvietoti trīs vietās Brocēnos, un viena atrodas Blīdenes pagastā. Tur atrodama skulptūra 'Meitene'', kuru veidojis mākslinieks Zigmunds Bielis.

Foto: Publicitātes attēli

Savukārt Brocēnu pilsētā sastapsi Intas Bergas skulptūru "Ūdensrozes dzimšana", Kristapa Andersona skulptūru ''Atrodi savējo…'' un mākslinieces Agneses Rudzītes Kirillovas ''Ūdensrožu princese''.

Foto: Publicitātes attēli

Skulptūru precīzās atrašanās vietas ir redzamas "Google map" un Brocēnu novada kartēs.

Remtes sajūtu taka

Foto: Publicitātes attēli

250 metrus garā Remtes sajūtu taka atrodas Remtes ciemā. Taka ir izveidota ar dažāda seguma posmiem – smilti, granti, šķembām, čiekuriem, akmeņiem, koka klučiem u.c. dabas materiāliem. Tā sniedz iespēju izbaudīt un sajust dažādas sajūtas un apzināties savu ķermeni, relaksējoties un izbaudot dabu.

Kā pastaigu takas sastāvdaļas ir divi labirinti, no kuriem viens ir "Venēras" labirints, kurš ir izveidots no dažādu garšaugu stādiem.

Pastaigu takas teritorijā atrodas arī dīķītis un atpūtas vieta ar izbūvētu ugunskura vietu, kurā pēc pastaigas ir iespējams iekurināt uguni, atpūsties un izbaudīt ainavu. Šī atpūta pieejama bez maksas.

"Bodnīca" un Brocēnu tirgus laukums

Foto: Publicitātes attēli


Biedrības ''Saldus un Brocēni RažoJums'' veikalkafejnīca piedāvā vietējo, kā arī Latvijas interesantāko lietu amatnieku un mājražotāju izstrādājumus. Šeit atradīsi ne tikai ko noderīgu savai ikdienai, bet arī lieliskas dāvanas, kuras pēc nepieciešamības var personalizēti un skaisti iesaiņot.

''Bodnīcā'' var uzkavēties, padzert kafiju vai tēju, un baudīt dažādus gardumus. Šeit arī atradīsi Brocēnu un Saldus novadu informatīvos materiālus, kartes un tūrisma informāciju. Brocēnu tirgus laukumā regulāri notiek dažādas aktivitātes un kultūras pasākumi.

Adrese: Lielcieceres iela 11a, Brocēni, Brocēnu novads

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!