Foto: F64

Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centrs izveidojis un apmeklētājiem nodevis jaunu tūrisma mājaslapu www.visit.cesis.lv. Mājaslapā atrodama informācija sadaļās "Ko darīt", "Ko redzēt", "Kur paēst", "Kur palikt", kas integrētas arī mobilajās ierīcēs, pastāstīja Santa Niedola, P/A "Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs" galvenā tūrisma speciāliste.

Ik gadu arvien pieaug Latvijas un ārzemju tūristu skaits, kuri par savas atpūtas galamērķi izvēlas Latvijas dabas ainavu un kultūrvēstures mantojuma apskati, tostarp Cēsu mājaslapas lielais apmeklējums rādot, ka pieaugot arī interese par šo Vidzemes pilsētu.

Cēsis ir pievilcīgs galamērķis katrā gadalaikā, jo ir dēvējamas ne vien par Vidzemes kultūras galvaspilsētu un ir bagātīga ar gadsimtu senām vēstures liecībām, bet atrodas arī Gaujas nacionālā parka centrā, kas pilsētu padara viegli sasniedzamu, atpūtai piemērotu un dabas vērtībām bagātu.

Foto: F64

Bez jau ierastajām tūrisma lapas nodaļām interesenti var atrast ceļotājiem noderīgu informāciju, piemēram, bankomātu un pasta nodaļu atrašanās vietas, pilsētas un apkārtnes tūrisma materiālus un kartes.

Tūrisma piedāvājums ir apkopots ne tikai, lai ieinteresētu apmeklētājus no citām Latvijas pilsētām un ārvalstīm ciemoties Cēsīs, bet arī, lai atvieglotu atpūtas plānošanu pašiem cēsniekiem. Ir apkopoti un publicēti pārgājienu, velo braucienu un laivošanas maršruti, kas būs kā iedvesma brīvdienās doties vēl neiepazītā veidā.

Informācija mājaslapā regulāri tiek atjaunota un papildināta. Šobrīd informācija un objektu apraksti ir apskatāmi latviešu un angļu valodās. Drīzumā tā būs pieejama arī krievu un vācu valodās, sola Niedola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!