Foto: Publicitātes attēli

Aprīļa izskaņā Valmieras novadā notiks neierasts karnevāls "Bebru regejs", kurā ainavu vērotāji, asprātīgi tērpu meistari, regeja cienītāji vai vienkārši tie, kuriem patīk laivot, varēs doties tematiskā izbraucienā pa Abulas upi no Trikātas līdz Brenguļu alus sētai.

Ar laivu karnevālu Valmieras novadā tradicionāli tiek atklāts Abulas upes krastu pavasara pilnbrieds, turklāt šajā laikā dabā aktīvi kļūst arī bebri, tādēļ šogad laivu karnevāla dalībnieki tiek aicināti iejusties "bebru regeja" tematikā. Kā norāda pasākuma rīkotāji Valmieras novada pašvaldībā, laivu karnevāla laikā varēs izbaudīt pārgājiena elementus, lūkot bebru darinātos mākslas darbus un, iespējams, pat satikt pašu Abula bebru.

Reģistrēšanās un laivas numura saņemšana norisināsies 30. aprīlī no pulksten 9 Trikātā, pie tilta pār Abula upi. Dalībnieki, kuri ieradīsies ar automašīnu, pēc reģistrēšanās aicināti nogādāt auto Brenguļu Sporta centra "Kaimiņi" stāvlaukumā un pulksten 10 ar bezmaksas autobusu doties atpakaļ uz Trikātu.

Laivu karnevāla noslēgums norisināsies Brenguļu alus sētā ar siltu zupu, alus kausu un muzikālo pavadījumu Aizupiešu ģimenes izpildījumā. Līdztekus karnevāla dalībnieki tiks apbalvoti pēc komandas un peldlīdzekļa oriģinālā noformējuma, komandas dalībnieku atraktivitātes un īpašas bebru komisijas simpātijām.

Interesenti karnevālā var piedalīties gan ar saviem peldlīdzekļiem, gan nomātām laivām. Iepriekšēja laivu rezervācija iespējama, piemēram, uzņēmumā "Pie Gaujas" vai "Vidzemes laivas", sazinoties ar tā pārstāvjiem privāti. Tikmēr dalības maksa pašā karnevālā ir pieci eiro no personas, izņemot bērnus, kam pasākumā ieeja ir bezmaksas.

Laivu karnevālu organizē Valmieras novada Tūrisma pārvalde sadarbība ar Brenguļu, Kauguru, Trikātas apvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!