Foto: Publicitātes foto
Atpūtas vietas "Melnsils" saimnieki ir divi brāļi, Melnsila patrioti – Māris un Andis Lagzdiņi. Lai arī kompleksā ir vairākas interesantas naktsmītnes, īpašu vērību izpelnījušās zemnīcas.

"Mazā zemnīca" un "Bunkurs Nr. 13" ir unikāli guļbaļķu namiņi, kas ierakti kalna kāpā – iepretim jūrai. Tajos atrodas divstāvīgās gultas, malkas krāsniņa, galds un sols. Namiņi ir aprīkoti ar elektrību, elektrisko sildītāju un apgaismojumu. Tualete un duša atrodas mazāk nekā 100 metru attālumā no zemnīcām. Namiņos iespējams uzņemt līdz pat 10 personām.

Ideja par naktsmītnēm – zemnīcām – galvenokārt radās, jo saimniekiem ir liela vēlme parādīt jaunajām paaudzēm unikālās vēstures liecības Melnsilā, "Tūrisma Gidam" atklāja kempinga un viesu nama "Melnsils" menedžeris Roberts Ādams Lagzdiņš. Teritorija, kurā atrodams kempings, ir veidota vēsturiskā vietā, kas pieredzējusi abus pasaules karus, kāpa gar jūras krastu joprojām glabā vēstures liecības. "Daudzu metru garumā joprojām plešas tranšejas, tāpēc, pētot piekrastes vēsturi un intervējot apkārtnes iedzīvotājus, tika apzinātas vietas, kurās vācieši bija izbūvējuši zemnīcas, un tās tika atjaunotas. Uzskatām, ka runāt par patriotismu ir viena lieta, bet pavisam kaut kas cits ir to darīt, sēžot zemnīcās vai aplūkojot tranšejas un bumbu izrautās bedres. Turpat dažu metru attālumā atrodas arī slavenais jūras laupītāja Trommeļa pilskalns – leģendām apvīts valsts nozīmes aizsargājams piemineklis," teic Lagzdiņš.

Foto: Publicitātes foto

Tomēr šie divi namiņi nebūt nav viss, ko piedāvā saimnieki. "Melnsila" piedāvājumā šobrīd ietilpst 34 dažādas naktsmītnes ar nakšņošanas iespējām līdz 100 personām dažādu ērtību līmeņa namiņos – sākot no komfortabliem viesu nama numuriņiem un brīvdienu mājām līdz eksotiskām mucu mājiņām un jau iepriekšminētajām zemnīcām. Piedāvājumā ir arī krodziņš, kas piedāvā tradicionālās latviešu ēdienu pamatvērtības apvienojumā ar dažādu gadsimtu latviešu virtuves garšu niansēm. Tāpat papildus pieejama pirts un pirtnieces pakalpojumi, kubls, zivju kūpināšanas meistarklases, SUP dēļi, kajaku laivas, airu laiva, velosipēdu noma, bērnu laukums, kā arī mini zoo ar kazām, trušiem un vistām. Plašāka informācija šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!