Foto: Publicitātes attēli
Maijā savu otro sezonu atklās Zilākalna sliežu velosipēds, kas arī šogad vedīs no Zilākalna ciemata līdz par netālajam kūdras purvam, turklāt pērn iespēju pavizināties ar neierasto transporta līdzekli izmantojuši vairāk nekā 1500 interesentu.

Ar sliežu velosipēdu vienlaicīgi var pārvietoties četri cilvēki – divi min pedāļus, bet divi var baudīt ainavu. Kopumā Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centra rīcībā ir četri šādi velosipēdi, līdz ar to vienlaikus izbraucienā var doties līdz 16 cilvēkiem. Velosipēdu iespējams aprīkot arī ar bērnu sēdeklīšiem – uz katra velosipēda iespējams uzstādīt divus šādus sēdeklīšus, lai brauciens būtu drošs arī jaunākajiem braucējiem.

Kopumā maršruta garums ir četri kilometri, kur vienā virzienā jāveic divu kilometru gara distance. Galapunktā sliežu velosipēds būs jāapgriež pretējā braukšanas virzienā, lai varētu mērot ceļu atpakaļ. Instruktāžas un sliežu velo brauciena kopējais ilgums ir aptuveni stunda.

Jaunās sezonas atklāšanu Zilākalna sliežu velosipēda maršruts piedzīvos 1. maijā. Izbraucieni notiks katru dienu, izņemot pirmdienās un otrdienās. Viens brauciens izmaksās trīs eiro pieaugušajam, bet divus eiro bērniem un skolēniem. Braucieniem nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centrā.

Vienlaikus Zilākalna burvību iespējams tvert arī no vēsturiskā ūdenstorņa un skatu platformas kalna virsotnē. Savukārt Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centrā var uzzināt par Zilākalna industriālo, kultūras un dabas mantojumu. Turklāt centrs apmeklētājiem piedāvā arī ar virtuālās realitātes palīdzību savām acīm skatīt kūdras purvus, šaursliežu dzelzceļu un Zilokalnu no putna lidojuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!