Foto: EdgarsFoto.lv

Vai plānoji braucienu uz Liepāju, bet nezini, ko apskatīt un izbaudīt? "Tūrisma Gids" vērsās pie Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja pārstāvjiem, lai pastāstītu par aktuālo.

Izbaudi smilšu pludmali

Liepāja lepojas ar savu pludmali – pilnīgi dabīgu, neapbūvētu, smalkākajām un baltākajām smiltīm klātu. Pēc vētrām Liepājas pludmalē nereti var atrast lielākus vai mazākus dzintara gabalus, kas krastā izskaloti kopā ar jūras aļģēm un gliemežvākiem.

Foto: Publicitātes attēli

Dodies uz Jūrmalas parku

Jūrmalas parks ir Liepājas lepnums – to sāka veidot jau 19. gadsimta beigās. Pašu rokām stādīts 30 hektāru zaļš milzis pie jūras. Rotaļu laukumā bērniem izgaist laika izjūta un vecākiem rodas garš mirklis miera ar kafijas krūzi rokās vai varbūt tieši otrādi – aktīvs laiks brīvdabas trenažieru zālē, kas atrodas turpat blakus. Lai padarītu vidi pieejamāku cilvēkiem ar redzes traucējumiem, parkā ir izvietotas taktilās kartes.

Apciemo Zirgu salu

Lai nemulsina nosaukums, jāpiebilst, ka tur agrāk bija ganības ezera vidū, kur staltos zirgu stāvus vērot nebija retums. Šobrīd vislabāk tur ierasties pavasarī, kad atgriežas gājputni – tad saullēktos ir vērojami īsti un krāšņi putnu mīlestības stāsti, arī strīdi un vienaldzība. Zirgu salas pastaigu taka stiepjas līdz ezerā uzbūvētajai putnu vērošanas platformai. Plašāk par šo taku lasi te.

Foto: EdgarsFoto.lv

Nogaršo Liepājas menciņus

Liepājā ir plašs kafejnīcu piedāvājums. Kopumā vēju pilsētā ir 18 restorāni, 40 kafejnīcas, krodziņi, bistro un vasaras kafejnīcas. Liepājas īpašais ēdiens ir Liepājas menciņi – Liepājas oficiālais ēdiens, kas pagatavots no kūpinātas mencas, kartupeļiem un sīpoliem pēc senas Dienvidkurzemes receptes.

Iztrakojies atpūtas parkā

Atpūtas parks "Beberliņi" ir vieta kaitotājiem, supotājiem, laivotājiem, gaisa trošu trases izmēģinātājiem vai vienkārši laiskiem baudītājiem – atspirdzinoši dzērieni, sātīgi ēdieni vai vieglas uzkodas lapenē uz ūdens ir visai ekskluzīvs atpūtas veids ikvienam.

Foto: Publicitātes attēli

Atpūties no lielpilsētas burzmas un izzini militāro teritoriju Karostā

Karostā izvēlies pastaigāt gar jūras vai ezera malu, kas vienmēr būs lieliska ideja. Taču vērts piebilst arī to, ka Karosta ir lielākā vēsturiskā militārā teritorija Baltijā, kas aizņem aptuveni trešdaļu Liepājas teritorijas tās ziemeļu daļā. Karosta būvēta 19. un 20. gadsimta mijā kā Krievijas impērijas militārā bāze, un šodien te pilsētvidē savdabīgi savijas cariskās Krievijas militārā elegance un padomju militārisma robustums. Ja plāno turp doties, šajā rakstā uzzināsi, kāpēc Karosta ir unikāla Latvijā, Baltijā un visā Eiropā, kā arī izlasīsi par apskates vietām šajā kādreiz militarizētajā teritorijā.

Izbaudi Liepājas kultūras dzīvi

Liepājas pilsētas kultūras dzīves simbols ir koncertzāle "Lielais dzintars", kas ir ne tikai Liepājas un Kurzemes, bet visas Latvijas dārgakmens (par iespējamajām ekskursijām lasi te). Gada laikā Liepājā uzstājas mākslinieki vidēji no 60 dažādām pasaules valstīm. Tāpat interesentiem iespējams izbaudīt kādu teātra izrādi senākajā teātrī Latvijā – Liepājas teātrī, kā arī apmeklēt Liepājas muzeju vai iedvesmoties Liepājas simfoniskā orķestra koncertos.

Foto: Publicitātes attēli

Vairāk apskates objektus meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!