Foto: LETA
Ja vēlies noķert saules starus, uzlabot garastāvokli, kā arī pašsajūtu un fizisko formu, jādodas kādā pastaigā. Kur to darīt Daugavpils novadā? Lūk, Daugavpils novada pašvaldības tūrisma aģentūra "TAKA" piedāvājums.

Dinaburgas pils taka

Aptuveni kilometru garā taka ved līdz Dinaburgas pilsdrupām un pils maketam, atpūtas vietai Daugavas krastā, skatu platformai. Taka piedāvā lielisku iespēju iejusties bruņinieku vidē – tiltiņi, gravas, avoti, stāvas nogāzes, šauras taciņas, īsts viduslaiku gars un krāšņa daba.

Līksnas muižas parks un Līksnas takas

Līksnas parka teritorijā pagasta ļaudis izveidojuši atpūtas taku, pa kuru staigājot var vērot dažādi ierīkotus celiņus, radošus koka un metāla veidojumus, neparastas vides instalācijas. Pastaiga nebūs nogurdinoši gara un šeit interesanti būs gan lieliem, gan maziem. Plašāk lasi te.

Foto: DELFI

Markovas pilskalns un izziņas taka

Markovas pilskalns ir viens no mazākajiem latgaļu pilskalniem, valsts nozīmes arheoloģijas piemineklis. Markovas pilskalna apkārtnē ierīkota 1,6 kilometrus garā Markovas izziņas taka, kur ir vairāki apskates objekti.

Medumu parks un taka

Medumu parks ir populāra atpūtas vieta – šeit vari makšķerēt un atpūsties pie ezera, kur ir ierīkota pludmale, kas ir pieejama arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Parka teritorijā izveidota divus kilometrus gara taka, kura šķērso "Mīlestības tiltiņu" un iet gar Pirmā pasaules kara tranšejām un muižas pagraba vietu.

Sventes ezera taka

Sventes ezera taka atrodas vairākus kilometrus no Jaunsventes parka, iet gar Sventes ezeru. Labiekārtotajā ezera takā rekonstruēts pastaigu celiņu tīkls ar soliņiem, atpūtas un piknika vietām, lapenēm, pastaigu laipām, skatu platformām un citiem infrastruktūras elementiem. Plašāk lasi te.

Foto: LETA

Lielbornes pastaigu taka

Lielbornē gaida terasēs veidots senais parks un divus kilometrus gara reljefaina pastaigu taka, kas, apmetot loku kungu mājas priekšā, aizvedīs līdz dzirnavu dīķim un ūdenskritumam, dzirnavu drupām, Bornes upes straujteci un Daugavas lokiem.

Egļukalna meža taka

Četrus kilometrus garā dabas taka atrodas Sventes dabas parkā, kas iekļauts aizsargājamo ainavu apvidū "Augšzeme". Tas apmeklētājus priecē ar iespaidīgiem dabasskatiem – dziļajām gravām, ezeru, sūnām apaugušajiem laukakmeņiem, kā arī varenajiem ozoliem un Pirmā pasaules kara ierakumu paliekām, kas liecina par apkārtnes vēsturisko mantojumu.

Jezupovas muižas parks

Brīnišķīga pastaigu vieta ir 19. gadsimtā holandiešu stilā veidotais Jezupovas (Juzefovas) parks. Mūsdienās ir saglabājusies tikai neliela daļa no muižas parka, kurā ir atrodamas vairāk nekā 100 dažādu augu sugu. Plašāk lasi te.

Jaunsventes muižas parks

Jaunsventes muižas parks veidots 19. gadsimta beigās. Parks stiepjas 5,22 hektāru plašumā un tajā aug 27 dažādas koku sugas, interesantākās no kurām ir Akmens (Ērmaņa) bērzs un Ungārijas ceriņš.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!