Foto: Publicitātes foto
Dobeles laukumus šonedēļ sāka apdzīvot baltie, dižie Sniegavīri, un sestdien, 30. novembrī, pulksten 18 vēsturiskajā Tirgus laukumā pavisam oficiāli tiks atklāta Sniegavīru parāde. Tā ilgs līdz pat martam.

Vienlaikus sestdien iedegs arī novada Lielo egli. Par rotaļām un atrakcijām pasākuma laikā rūpēsies "Čučumuiža".

Jau ceturto gadu Dobele kļūst par dižo Sniegavīru satikšanās vietu. Baltijas valstīs un arī Eiropā tā ir vienīgā pilsēta, kur visu ziemu neatkarīgi no laika apstākļiem var satikties ar augumā varenajiem Sniegavīriem, jo to izgatavošanā ir izmantoti Dobeles uzņēmumu – tenapora ražotāja SIA "Tenax" un sveču ražotāja SIA "Baltic Candles Ltd" – materiāli.

Sniegavīrus veidojušas profesionālas un Latvijā labi zināmas tēlnieces Inta Berga un Agnese Rudzīte – Kirillova. Viņām palīdzēja Jānis Bergs un Anatolijs Kirillovs, bet radošās komandas darbu organizēja pašvaldības arhitekts Jānis Kukša.

Ar katru gadu Sniegavīru saime Dobeles laukumos kļūst arvien plašāka. Šoziem apmeklētājus gaida vairāk nekā 30 dažāda lieluma un rakstura sniegavīru. Slēpotāju, hokejistu, muzikantu, dzejnieku un citu radošo "profesiju" sniegavīru pulkā šogad ir iekļāvušies arī visnotaļ nopietnu profesiju pārstāvji – šoferis, sētnieks, ārsts, maizes cepējs un citi. Viņi Sniegavīru parādē pārstāv Dobeles uzņēmumus.

Iepriekš piesakot Dobeles novada TIC, iespējamas ekskursijas Sniegavīru maršrutā gida pavadībā. Turpat informācijas centrā var arī saņemt nupat izdoto bukletu "Tevi gaida Dobeles sniegavīri" un pašiem doties Sniegavīru meklējumos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!