27. un 28. aprīlī visā Latvijā notiks ikgadējās "Putnu dienas", kuru laikā varēs ne tikai izglītoties, bet vērojot putnus un piedaloties dažādas aktivitātēs, pavadīt saturīgas brīvdienas kopā ar ģimeni.

"Putnu dienu" ietvaros varēs doties ekskursijās, lai pieredzējušu ornitologu un dabas pētnieku vadībā vērotu putnus un klausītos speciālistu stāstos, piedalītos putnu būru gatavošanas darbnīcās un pat mācītos atpazīt putnu balsis.

Putnus varēs vērot Kaņiera ezerā, kur ornitologs pie putnu vērošanas torņa stāstīs par ezera apkārtnē sastopamajiem gārņiem, dumpjiem, lijām, un citiem putniem. Putnus varēs vērot arī Sātiņu dīķos, Balvu apkārtnē, Liepājā, Kolkas ragā, Svētes palienē, Randu pļavās Salacgrīvas novadā, Bauskā, Ķemeru nacionālajā parkā - pie Slokas ezera, Dunduru pļavās un Slampes laukos, Rāznas nacionālajā parkā un arī Rīgā un tās apkārtnē.

Jūras putnus piedāvā vērot Ventspils ornitologi, Doles salā putnu vērošanas tūrē varēs doties ar velosipēdu, bet Limbažu novadā paredzēts divu dienu dabas vērošanas pārgājiens Pulkas - Straupe. Tā laikā varēs vērot purva bridējputnus, vakarā klausīties pūču balsīs, bet saullēktā vērot rubeņu un dzērvju riestu.

Abu dienu garumā pie Engures ezera notiks putnu balsu atpazīšanas seminārs iesācējiem, kas visvairāk, droši vien, iepriecinās bērnus. Kā bērniem tā pieaugušajiem prieku sagādās putnu būru gatavošanas darbnīcas Jelgavā, Rāznas nacionālajā parkā un Ķemeros. 

Visi "Putnu dienu" pasākumi ir bezmaksas. Tā kā pasākumi notiks brīvā dabā, apmeklētāji aicināti saģērbties atbilstoši laika apstākļiem un ņemt līdzi savus binokļus vai putnu noteicējus.

Vairumam "Putnu dienu" pasākumu nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. Sīkāku informāciju par pasākumu plānu un pieteikšanās kārtību skatiet žurnāla "Putni dabā" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!