Ja slapjajā vasarā daudzus priecēja video ar spēka mitriķi, kas peldējās rudzu laukā, tad ziemā turpinājums varētu būt slidošanas prieki Latvijas tīrumos un pļavās. Viena no šādām vietām ir Dvietes paliene, kur Justam Kalvānam izdevies izbaudīt un iemūžināt ziemas prieku baudīšanu.

Slapjais un lietainais rudens appludināja ne vienu vien lauku un pļavu, nodarot zaudējumus zemniekiem. Savukārt aktīvās atpūtas tīkotājiem tas tikai darīja prieku, jo upēs ūdens netrūka. Arī Dvietes palieņu pļavās, kur ierasti pavasaros ūdens līmenis ir augsts, šoruden slapjuma bija daudz, un, salam iestājoties, viss pārvērtās ledū.

Pavasarī, pārplūstot šīm pļavām, daudzi devās tās apskatīt laivojot, bet pašlaik ir īstais laiks tur baudīt izcilu brīvdabas slidotavu.

Dvietē ir "Nature 2000" dabas teritorija. Palienes dabas parkā atrodas unikālā Dvietes senleja ar Skuķu un Dvietes ezeriem un tai pieguļošās palieņu pļavām, kas palu laikā darbojas kā sava veida Daugavas ūdeņu uzkrājējs jeb akumulators.

Tā nu šajās teritorijās brīžos, kad ūdens līmenis ir augsts, applūst praktiski viss, un, pavasarī ar laivu braucot vai ziemā slidojot, iespējams vērot fantastiskus skatus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!