Tūristi uz Eiropu brauc ne tikai, lai baudītu tās seno kultūru, izsmalcināto virtuvi un brīnišķīgo arhitektūru. Eiropa ir arī vieta, kur baudīt ģimenes brīvdienas atrakciju parkos un doties asinsstindzinošos karuseļu braucienos. Vācija ir pārliecinoša līdere šajā jomā – veseli 20 atrakciju parki adrenalīna un piedzīvojumu meklētājiem. Lai atvieglotu jūsu izvēli starp daudzajiem Eiropas atrakciju parkiem, "Delfi Ceļojumi" piedāvā labāko izklaides parku sarakstu, kur ikviens varēs atrast kaut ko sev tuvu.

Parīzes Disnejlenda


Ar 16 miljonu apmeklētāju skaitu pagājušajā gadā Parīzes Disnejlenda ir Eiropas slavenākais un joprojām visapmeklētākais atrakciju parks. Šī ir vieta, kur var sastapt visus populārākos un iemīļotākos Disneja radītos tēlus. Salīdzinot ar citiem Disneja izklaides parkiem pasaulē, Francijas parka atrakcijas ir lielākas un aizraujošākas. Katru dienu Disnejlendas centrālajā ielā var vērot satriecošas parādes. Šis būs īsts sapņa piepildījums mazajiem multfilmu faniem.

Europa parks Vācijā


"Europa" parks ir lielākais atrakciju parks Vācijā un otrs apmeklētākais Eiropā. Parks ir sadalīts 15 daļās, kas apmeklētājus ved tūrē pa dažādām Eiropas valstīm un iepazīstina ar to vēsturi, kultūru, arhitektūru un virtuvi. "Europa" parks ir ģimenēm draudzīgs, un nevienai no pieejamajām atrakcijām nav auguma ierobežojumu. Katru dienu te var vērot dažādus šovus, tai skaitā gladiatoru šovu un akrobātu uzstāšanos.

PortAventura Spānijā


"PortAventura" ir iespaidīgs atrakciju parks Spānijas dienvidos, ko 1995. gadā atvēra "Universal Studios". Parkā ir piecas zonas, kas savus apmeklētājus ved uz tālām zemēm: Vidusjūru, Polinēziju, Ķīnu, Meksiku un Mežonīgajiem rietumiem. Lielākais uzsvars tiek likts uz krāšņajām ainavām, kas ir smalki izstrādātas līdz pat pēdējam sīkumam. "PortAventura" ir iespējams izbraukt pasaulē ātrākajā karuselī, kas var traukties pat ar 135km/h ātrumu.

Tivoli Kopenhāgenā


Pašā Kopenhāgenas centrā izvietotais "Tivoli" izklaižu parks ir otrais vecākais atrakciju parks pasaulē – tas tika atvērts jau 1843. gadā un joprojām ir saglabājis savu oriģinālo formu un atmosfēru. Var šķist visai riskanti, tomēr parka atrakcijas tiek regulāri pārbaudītas un liela daļa no tām ir modernizētas. Katru gadu "Tivoli" dārzu apmeklē ap 4 miljoniem viesu, kurus ik dienu priecē koncerti, izstādes un šovi. Šeit var izbaudīt ainavas no Hansa Kristiana Andersena pasakām un runā, ka no šī atrakciju parka iedvesmojās arī pats Volts Disnejs.

Alton Towers Lielbritānija


"Alton Towers" atrodas Stefordšīrā, Lielbritānijā, un šis atrakciju parks ir īstā vieta tiem, kas izslāpuši pēc adrenalīna. Atrakciju ziņā "Alton Towers" ir viens no bagātīgākajiem Eiropas izklaižu parkiem - te ir asinsstindzinoši nobraucieni, bērnu karuseļi, ūdens atrakcijas, zombiji un dēmoni. Īstais laiks "Alton Towers" apmeklējumam ir Helovīnu laiks, kad te var izbaudīt īpaši biedējošas atrakcijas.

Gardaland Itālijā


Populārākais Itālijas atrakciju parks ir "Gardaland", un tas atrodas Veronas tuvumā, skaistā Gardas ezera krastā. Parkā ir apspēlētas vēstures, ģeogrāfijas, kosmosa un fantāzijas tēmas. "Gardaland" ir ģimenei draudzīga atpūtas vieta ar 32 dažādiem karuseļiem, kas gada laikā uzņem līdz pat 3 miljoniem apmeklētāju. Ļoti iespaidīgs ir arī lielais "SeaLife" akvārijs, kurā var pastaigāties līdzās haizivīm un citiem eksotiskiem okeānu iemītniekiem.

Siam parks Tenerifē


"Siam" parks ir viens no iespaidīgākajiem un lielākajiem Eiropas ūdens atrakciju parkiem, kas atrodas lielākajā no Kanāriju salām – Tenerifē. "Siam" parkā var sērfot uz lielākajiem mākslīgi radītajiem viļņiem pasaulē, šļūkt no milzīgiem ūdens kalniņiem, griezties "vulkāna krātera" ūdeņos, satikt jūras lauvas un sauļoties parka pludmalē. Vasaras ūdens prieku paradīze!

Heide parks Vācijā


"Heide" parks ir viens no lielākajiem atrakciju parkiem Vācijā, kas atrodas valsts ziemeļos pie Soltau pilsētas. Šeit atrodas "Colossos" atrakcija ar vienu no stāvākajiem koka karuseļa nobraucieniem pasaulē. Savukārt 103 metru augstajā atrakcijā "Scream" var izbaudīt visgarāko brīvo kritienu pasaulē, bet paši mazākie parka apmeklētāji var apmeklēt šīs atrakcijas mini-versiju "Screamie". "Heide" ir ģimenei draudzīga vieta, kas garantē lieliskas brīvdienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!