Foto: Publicitātes foto

No 5. līdz 7. februārim Jelgavā norisināsies 18. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs festivāla laikā aicina iepazīt pilsētu, dodoties izbraukumā ar autobusu kopā ar gidu, novērtēt šīs sezonas īpašo ēdienu garšas nianses vietējos ēdināšanas uzņēmumos, apskatīt ievērojamākos tūrisma objektus, kā arī visai ģimenei aktīvi pavadīt laiku, slidojot un spēlējot boulingu.

Bezmaksas ekskursijas pa Jelgavu

Pilsētas iepazīšanas tūre ar autobusu. Festivāla laikā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina iepazīt Jelgavu bezmaksas izbraukumos ar autobusu, kuros varēs apskatīt Jelgavas ievērojamākās vietas un klausīties gida stāstījumā par Jelgavu agrāk un šodien.

Ekskursiju sākums no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1.

Ekskursijas notiek: sestdien pulksten 14.00 un 15.30; svētdien pulksten 14.00. Ilgums: 1 stunda 15 minūtes. Ekskursijas notiks latviešu valodā. Pieteikšanās un informācija pa tālruni 63005447, www.visit.jelgava.lv.

Gardēžu piedāvājums

Piedāvājums gardēžiem "Izgaršo vietējo!". Apmeklējot jaunas vietas, ir vēlme nobaudīt ko īpašu, šai vietai raksturīgu. Šoziem ikviens gardēdis Jelgavā aicināts nogaršot īpašos ziemas sezonas ēdienus, kuru pagatavošanā izmantoti Zemgales reģiona ražotāju un mājražotāju labumi. Ziemas sezonas piedāvājums apvienots ar saukli "Izgaršo vietējo!" un to var nobaudīt, apmeklējot kādu no ēdināšanas uzņēmumiem Jelgavā: restorāns "La Tour de Marie" (Akadēmijas iela 1), bistro "Silva" (Driksas iela 7/9), tējas namiņš "Silva" (Pilssalas iela 2A), picorāns "Tami Tami" (Lielā iela 19A), ģimenes restorāns "Hercogs" (Kr. Barona iela 3), krodziņš "Istaba" (J. Čakstes bulvāris 7).Vairāk informācijas par akciju: 63005447, www.visit.jelgava.lv.

Muzeji strādās ilgāk

Foto: Publicitātes foto

Muzeji un ekspozīcijas Ledus skulptūru festivāla laikā aicina iepazīt Jelgavas vēsturi un mākslu. 6. un 7. februārī no pulksten 11 līdz 18 apmeklētājiem būs atvērtas Kurzemes hercogu kapenes, savukārt Jelgavas pils muzejs apmeklētājus gaidīs 5. februārī no pulksten 9 līdz 18, bet 6. un 7. februārī no pulksten 11 līdz 18. Festivāla laikā ilgāk strādās arī Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis, kur ikviens interaktīvajās ekspozīcijās var iepazīt Jelgavas vēsturi un apskatīt pilsētas panorāmu no skatu laukuma. Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa darba laiks: 5. un 6. februārī vēstures ekspozīcijas atvērtas no pulksten 10 līdz 20, izstāžu zāle un skatu laukums no pulksten 10 līdz 22; 7. februārī no pulksten 11 līdz 20. Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs festivāla dienās būs atvērts no pulksten 10 līdz 17. Papildus pastāvīgajai ekspozīcijai, muzejā apskatāma mākslinieku grupas "Kokons" darbu izstāde un izstāde "Kurzemes albums".

Festivāla laikā varēs apmeklēt arī Ā. Alunāna memoriālo muzeju, kur joprojām mīt latviešu teātra tēva Ādolfa Alunāna gars, jo šis ir vienīgais viņam veltītais muzejs. Muzejs atvērts no pulksten 10 līdz 17 (ar pārtraukumu no 13 līdz 14). Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja Jelgavas ekspozīcijā iespējams iepazīties ar ierīcēm un kārtību, kādā tiek vadīta kustība uz dzelzceļiem no senākiem laikiem līdz mūsdienām. Ekspozīcija apskatāma 5. un 6. februārī no pulksten 10 līdz 17.

Arī Jelgavas Zinātniskā bibliotēka festivāla dienās aicina ciemos. Šeit 7. februārī no pulksten 12 līdz 16 notiks pasākums "Ziemas prieki bibliotēkā", uz ko īpaši aicinātas ģimenes. Būs konkursi, izstādes, teātris, mūzika un citi brīnumi. Adrese: Akadēmijas iela 26, +371 63007747, www.jzb.lv.

Slidotavas

Foto: Publicitātes foto

Aktīvās atpūtas cienītājiem šajās dienās ir iespēja baudīt slidošanas priekus gan Jelgavas pilsētas publiskajā slidotavā Pasta salā, gan Jelgavas Ledus hallē. Vairāk par ziemas aktivitātēm Jelgavā un tās apkārtnē lasiet šeit.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Akadēmijas ielā 1 (Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa 1.stāvā)
Kontakti: 63005447, www.visit.jelgava.lv; www.icelv.lv .
Darba laiks: 5., 6. februārī no pulksten 10 līdz 22, 7. februārī no pulksten 11 līdz 20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!