Brīvības taka Liepājā ir salīdzinoši jauns, lielisks maršruts, kas ļauj iepazīt ne tikai Karostas vēsturi un militāro mantojumu, bet arī izbaudīt Karostas dabas daudzveidību. Tas patiks ne tikai militārā mantojuma un vēstures cienītājiem, bet arī visiem tiem, kas vienkārši vēlas izlocīt kājas un pabaudīt dabu, pastāstīja Kurzemes plānošanas reģiona pārstāve Alise Lūse.

Taka ir 10 kilometrus gara, lokveida. Ar visu apskates objektu apmeklējumu tās iziešana aizņems apmēram 3,5 stundas.

Taku ieteicams sākt pie Redāna, kas ir daļa no 19. gadsimta beigās būvētā cara laika cietokšņa Tosmares ezera krastā. Šeit var izstaigāt palikušās cietokšņa būves un redzēt tajās esošo neskaitāmo šāviņu caurumus, kā arī nesenā Karostas festivāla laikā tapušos mākslinieku lielformāta gleznojumus uz cietokšņa sienām un citas instalācijas.

Tālāk maršruts ved caur dumbrāju – unikāli skaistu, purvainu apvidu un aizved līdz Liepājas jūras cietokšņa krasta artilērijas baterijai Nr. 2, kas tika uzbūvēta vistālāk no krasta. Tāpat pastaiga turpinās līdz diviem unikālajiem tālmēru torņiem, ko uzcēlis padomju karaspēks 1940. un 1954. gadā. Turpinājumā taka ved gan gar Baltijas jūras krastu, ļaujot ieelpot jūras gaisu un izbaudīt vienreizējo jūras ainavu, gan Ziemeļu fortiem.

Noslēgumā maršruts ved gar Liepājas nocietinājumu kanālu ar tā ainaviskajiem līkločiem un atgriežas sākumpunktā – Redānā, kur pieejama gan autostāvvieta, gan maza atpūtas vietiņa. Taka ir marķēta ar norādes stabiņiem un sarkanām svītrām uz kokiem.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!