Foto: Toms Rutkovskis
Agriem rītiem piemīt savs šarms, tāpēc bieži vien ekskursijās iesaka doties, līdz ar gaismiņas parādīšanos. Skaistus kadrus pie noslēpumainā Ungurpils dzirnavezera izdevies uzņemt Tomam Rutkovskim, kurš turp bija devies pēdējā augusta rītā.

Ungurpils dzirnavu ezers Alojas novadā ir viena no dabas pērlēm, ko apvij dažādas teikas, un ne jau velti. Kopš 2017. gada pavasara Ungurpils dzirnavu ezerā sastopamas trīs peldošās salas, savulaik šādu salu bijis pat 12, bet laika gaitā tās saaugušas kopā ar krastu.

Ezera krastā ir uzstādīts skatu tornis, savukārt blakus esošajā muižas parkā atjaunotas pastaigu takas, kas ved gar ezeru un 14. gadsimta pils mūra drupām. Ungurpils parks ir 5,6 hektārus liels, turklāt ezera pusē tas terasēts, minēts Alojas novada mājaslapā. Parks ir sakopts un tur iekārtots arī neliels sporta laukums, kā arī brīvdabas estrāde. Tā būs piemērota vieta netraucētai atpūtai.

Starp citu, netālu Ungurpils uz Staiceles pusi atrodas Karogu sils, kas jau kopš seniem laikiem bijusi iecienīta vietējo iedzīvotāju pastaigu vieta.

Kā Ungurpils dzirnavezera salas izskatījās šī gada pavasarī, apskati šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!