Foto: F64
Vēloties doties pastaigā gar jūru, bieži vien kā lielisks neliela pārgājiena galamērķis izskan Salacgrīvas novads. Tur izslējušās Veczemju klintis, kas vismaz reizi mūžā jāapskata ikvienam. Turklāt, kas būtiski, klintis brīnišķīgas ne tikai saulainā vasarā, bet arī saltā ziemā.

Veczemju klintis ir aizsargājams ģeoloģisks un ģeomorfoloģisks dabas piemineklis, kas atrodas dabas liegumā un "Natura 2000" teritorijā "Vidzemes akmeņainā jūrmala".

Veczemju klintis tiek izcelts kā viens no ievērojamākajiem apskates objektiem apkārtnē un pavisam noteikti kā iespaidīgākā un krāšņākā smilšakmens klinšu grupa Vidzemes piekrastē. Tur izveidojies līdz sešiem metriem augsts stāvkrasts, kur vairāku simtu metru garumā atsedzas sarkanas smilšakmens klintis.

Tās pavisam noteikti ir iespaidīgas, jo daudzās klinšu alas, nišas un citi ieža veidojumi uz katra soļa paver brīnišķīgu skatu.

Svarīgi! Kad dodies dabā, atceries to darīt ar izpratni. Dabas aizsardzības pārvalde atgādina, ka staigāt pa smilšakmens iežiem ir aizliegts, tāpat nedrīkst tos bojāt – skrāpējot, gravējot un citos veidos.

Lai arī šis ir ainaviskākais posms apkārtnē, tas nebūt nenozīmē, ka tuvumā nav arī citu fantastisku objektu. Ar pieredzē pārbaudītu pārgājienu maršrutu, kas ved gar Veczemju klintīm un citām pieturvietām Vidzemes akmeņainajā jūrmalā, iepazīsties te, savukārt turpinājumā skaisti kadri ar Veczemju klintīm šogad!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!