Foto: Alise Lūse
Ja esi nākamas purva takas meklējumos, lūk, variants skaistai atpūtai – Aklā purva taka, kas atrodas Jaunjelgavas novadā.

Aklā purva taka atrodas 90 kilometru attālumā no Rīgas diezgan nomaļā vietā, tomēr taka pavisam noteikti ir atsevišķa apmeklējuma vērta. Taka ir cilpveida un tās kopējais garums ir trīs kilometri.

Taka veidota kā koka laipa ar skatu platformiņām, lai gan varbūt nedaudz pašauri, bet pēc būtības tā ir izbraucama arī ar bērnu ratiņiem, "Tūrisma Gidam" atklāja dabas taku entuziaste, Kurzemes plānošanas reģiona projekta "Dabas tūrisms visiem" vadītāja Alise Lūse.

Sākumā un noslēgumā taka ved caur mežiņu, savukārt skaistākā vieta, kā stāsta Lūse, ir takas tālākajā punktā, kur laipa vijās gar Ģirupes ezeriņu. Turpat izveidota arī jauka skatu platforma ar atpūtas soliņiem. Kopumā takai raksturīga augsta ainaviskā dažādība, jo vērojamas gan augstā purva ainavas, gan purva ezeriņš un lāmas, gan mežs.

Foto: Alise Lūse

"Purvā sastopamas vairākas aizsargājamas putnu un augu sugas. Mūsu apmeklējuma laikā gar laipu lidinājās neskaitāmi taureņu un spārīšu mākoņi un sāka gatavoties lācenes, tāpēc daudz laika pavadījām, uzņemot foto un mēģinot noķert skaistākos tuvos kadrus. Tiešām iesaku aizbraukt un izbaudīt dabu, mieru un klusumu, jo šī taka visu to sniedz. Droši brauciet ar visu ģimeni, gan bērniem, gan suņiem patiks," rezumē Alise Lūse.

Foto: Alise Lūse
Takas sākuma koordinātas: 56.51009, 25.10567.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!