Foto: Edgars Pohevičs
Neapšaubāmi, Ventas rumba ir ne tikai viens no Kuldīgas, bet arī viens no Latvijas lepnumiem. Tā ir 249 metrus gara jeb plata, un tieši šī iemesla dēļ Ventas rumba spējusi iemantot Eiropas platākā ūdenskrituma titulu, kas ar savu varenību visu cauru gadu priecē gan vietējos, gan tūristus.

Pavasaros un rudeņos pie ūdenskrituma vērojama interesanta un daudzu jo daudzu cilvēku iecienīta parādība, kad zivis nārstojot mēģina pārvarēt ūdenskritumu, lecot pa gaisu. Savukārt ziemā pāri dolomīta akmeņiem stiepjas dzidras lāstekas, bet vasarā Venta ir izcila vieta, kur atveldzēties gan kuldīdzniekiem, gan iebraucējiem. Ventas rumba un senais ķieģeļu tilts jebkurā gadalaikā rada idilliskas un rāmas mazpilsētiņas iespaidu, kas ikvienu mudina Kuldīgu apmeklēt vēl un vēl.

Ventas rumbas vareno ūdens plūsmu un tās apkārtni skaistos mirkļos iemūžinājis fotogrāfs Edgars Pohevičs, kurš ar savu veikumu padalījās arī ar ''Tūrisma Gids'' lasītājiem. Ar citiem Edgara iemūžinātajiem mirkļiem vari iepazīties šeit.

Ja tuvākajā laikā vēlies doties uz Kuldīgu, "Tūrisma Gids", ņemot vērā Covid-19 izplatību, aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!