Foto: Artis Veigurs
Saulrietiem un saullēktiem piemīt sava maģija – jo īpaši, tuvojoties gada vēsākajiem mēnešiem. Brīnumaini skati kādā agrā stundā pavērušies Lielajā Ķemeru tīrelī, vēlreiz atgādinot, ka ziemai raksturīgais skaistums nekur neizpaliks.

Lielais Ķemeru tīrelis ir viens no lielākajiem sūnu purviem Latvijas piekrastē. Tā platība ir vairāk nekā pieci tūkstoši hektāru. Tam ir raksturīgs iegarenu ezeriņu jeb akaču labirints, kas tam piešķir īpašu ainaviskumu, tādēļ purva vērošanai un apskatei lieti noder skatu tornis, kur paveras brīnišķīgs skats.

Tīreļa laipa ir būvēta no koka dēļiem. Tās kopējais garums ir 3,4 kilometri. Taku veido divi apļi, 1,4 un 3,4 kilometrus gari. Lielākajā aplī ir izbūvēts minētais skatu tornis, kas paver 360 grādu "fotogrāfiju" uz ainavisko teritoriju.

Foto: Artis Veigurs

Novembra otrās puses ainiņas nav likušas vilties. Kā redzams iemūžinātajos kadros, pieceļoties no gultas pirms saulītes un saģērbjoties silti, Lielajā Ķemeru tīrelī būs iespējams ieraudzīt pasakainus skatus. Pirmais sals saullēktā veidojis plānu ledus kārtu uz mazākajiem purva ezeriņiem, kā arī pārklājis laipas ar baltu sarmas kārtu.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!