Foto: Ivars Viļķins

Dabai piemīt īpašs spēks, un to 20. februārī, kad Latviju šķērsoja spēcīgas vēja brāzmas, ļoti labi izdevies iemūžināt arī Ivaram Viļķinam, kas devies uz Mangaļsalas molu.

Ivars lielajā vējā pie jūras pavadījis vairāk nekā divas stundas, iemūžinot to, kā bango jūra un lielie viļņi atduras pret Mangaļsalas molu. "Mols, protams, bija pilnīgi applūdis un tuvāk pieiet nebija iespējams," skaidroja Ivars.

Tomēr fotogrāfs piekrastē nebūt nebija vienīgais – viņš iemūžinājis arī kādus drosminiekus, kas izmantojuši lielo izdevību un nolēmuši lielajos viļņos doties sērfot. Turpinājumā piedāvājam Ivara iemūžinātos kadrus, ar kuriem viņš piekrita padalīties arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.

Atrodoties pie Mangaļsola mola, protams, vērts uzmeklēt nogrimušo kuģa vraku. Kā "Tūrisma Gids" skaidroja jau iepriekš, tas liktenīgajā reizē vedis uz Rīgu sāli un vētras laikā uzsēdies uz sēkļa. Komandai izdevies izglābties. Nostāsti vēsta, ka kuģa kravas tilpnēs bijis paslēpts kontrabandas spirts, un visa komanda stipri iereibusi. Vēlāk vietējie iedzīvotāji krastā esot atraduši kannas ar ugunsdziru. Plašāk lasi te.

Ko vēl apskatīt Mangaļsalā? Tur novietots arī Ķeizarakmens, kas nereti saukts arī par Carakmeni. Tas atrodas Daugavas krasta nostiprinājumu dambī, ap 0,3 kilometrus no jūras. Sarkanbrūnā laukakmenī iekalts uzraksts par godu Krievijas imperatora Aleksandra II apmeklējumam: "Valdnieks imperators Aleksandrs II atļāvās apskatīt dambi 27. maijā 1856".

Vērts piebilst arī to, ka Mangaļsalā, dabas parka "Piejūra" teritorijā, pērn tika izbūvēta labiekārtota veselības taka, kas aprīkota ar vingrošanas elementiem. Veselības takas galā, proti, pludmalē, ir atpūtas laukums, kurā apmeklētājiem ir iespējams nodoties vingrošanai, izmantojot uzstādītos vingrošanas elementus. Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!