Foto: Andrejs Jemeļjanovs

Ar zaigojošiem rotājumiem un krāšņās eglītes iedegšanu Ziemassvētki ienākuši arī Daugavpilī! Kā portālam "Tūrisma Gids" pastāstīja Daugavpils domes pārstāve Līga Korsaka, galveno svētku rotu veido īpaša konstrukcija – piramīda, kas sastāv no vairākām mazām eglītēm.

Kā informē Korsaka, pilsētā uzstādīts lielais Adventes vainags, kurā pirmo svecīti iededza 28. novembrī. Tāpat novembra beigās uzstādīta arī iepriekš minētā eglīšu konstrukcija, kas kopumā ir aptuveni 14 metrus augsta. To iededza 5. decembrī.

Šogad pie pilsētas rotas pašvaldība nopietni strādājusi, lai esošajā situācijā Daugavpilī būtu gaiši un silti, kā arī cilvēki justu Ziemassvētku gaisotni, norāda domes pārstāve. Korsaka piebilst, ka rotātas šogad tikušas arī ielas, parki un skvēri. Tāpat tiek solīti arī pārsteigumi, ko gatavo mākslinieki.

Vēstīts, ka šogad izgaismojusies gājēju iela – Rīgas ielā visā tās garumā redzami dažādi dekori, gaismas elementi. Centrālā rota atrodas Vienības laukumā, kur uzstādīta lielā egle. "Būs namiņi ar kompozīcijām tajos. Rūķu namiņš arī būs, kā jau katru gadu, bet šogad to varēs apskatīt un redzēt namiņa iemītniekus tikai no ārpuses. Brīvdienās darbosies mini zoo. Pašvaldība pieņēmusi lēmumu, ka āra slidotava Vienības laukumā šogad netiks uzstādīta, lai nepieļautu cilvēku drūzmēšanos," atklāj Korsaka.

Lūk, neliels ieskats, kā Daugavpilī gaida Ziemassvētkus!


Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!