Šajās brīvdienās iesakām dodies uz Kurzemi apskatīt gleznaino Dunikas purva taku, kas uzskatāma par vienu no garākajām purva laipu takām Eiropā. Lai ziemīgie laikapstākļi nebiedē – purvā izveidota dēļu laipa, tāpēc kājas paliks sausas, turklāt šim gadalaikam neparastajā ainavā ir savs neatkārtojams šarms.

Kurzeme var lepoties ne tikai ar krāšņo Ventas rumbu, Engures ezeru vai Jaunmoku pili, bet arī ar Dunikas dabas liegumu, kurā izveidota pastaigu taka – skati būs krāšņi kā ziemā (lietus un sniega laikā laipas gan var būt slidenas, bet, piesardzīgi ejot, tas netraucēs baudīt dabas krāšņumu), tā arī vasaras periodā.

Šī vieta atrodas Dunikas pagastā, Dunikas dabas liegumā. Laipu taka izveidota purvā, un tā ir aptuveni 4,5 kilometru gara un šķērso Tīrspurvu. Starp citu, šī purva laipu taka uzskatāma par vienu no garākajām Eiropā.

Fotogrāfs Kārlis Volkovskis, kurš iemūžinājis purva takas maģisko atmosfēru, min, ka šī purva taka pavisam noteikti ir viena no viņa iecienītākām vietām Liepājas pusē. "Nekad neatteiktos doties uz Dunikas purvu. Bieži vien tas ir tas, kas nepieciešams – paņemt fotoaparātu un doties piedzīvojumos kopā ar labiem draugiem. Rīts, diena vai nakts būs izdevusies".

Purva taka sniedz iespēju aplūkot augu daudzveidību – sākot ar sīkām priedītēm, kas ir vairākus simtus gadu vecas, līdz kaut kam iespaidīgākam – Luknas skābaržu audzei, kas šobrīd ir vienīgā un lielākā parastā skābaržu tīraudze Latvijā. "Tā ir gandrīz pusotru gadsimtu veca, un rada noskaņu it kā jūs būtu aizceļojuši uz Centrāleiropas platlapju mežiem," teikts Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā.

"Šeit ir būts dažādā laikā, gan agri no rīta, kad saule tikai aust, gan arī naktī. Miers šeit sasniedzams jebkurā brīdī, par to esmu pārliecinājies simtprocentīgi. Miers – tā ir īpašība, kas, manuprāt, raksturo šo vietu," stāsta Dunikas purva apmeklētājs un bilžu autors Kārlis Volkovskis.

Ja ir vēlme apskatīt vēl kādu purva taku, šeit atradīsiet sev piemērotāko skaistai atpūtai pie dabas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!