Foto: Ainars Gaidis
Vai attēlos redzamais ezers tev kaut ko atgādina? Visticamāk, ka jā – šī ezera forma ir visai līdzīga Latvijas kontūrai.

Zīmīgās formas ezeram, kas atrodas Smiltenes novadā, dots Salaiņa vārds. Te gan uzreiz jāpiebilst, ka ezers ar tādu pašu nosaukumu atrodams arī Valkas novadā. Lai gan Salainis kartē tik ļoti neatgādina Latvijas kontūru, no neliela slīpuma skatam paveras pavisam cita ainava.

Foto: Ainars Gaidis
Salainis Smiltenes novadā ir viens no sešiem mežezeriem, kas savienots ar Niedrāja ezeru, kas ir skaista vieta jaukām pastaigām un citām aktivitātēm.

Skaistos foto no putna lidojuma izdevies iemūžināt fotogrāfam Ainaram Gaidim. Viņš "Tūrisma Gidam" atklāja, ka šī bijusi pirmā reize, kad viņš tur bijis un centies iemūžināt šo ezeru visā savā godībā.

Foto: Ainars Gaidis

Ko vēl apskatīt Smiltenes pusē? Tepera ezera promenādi ar strūklaku un ūdenskritumu, Veco parku ar Vidusezeru, Kalnamuižas kompleksu. Interesanta vieta ir arī senais Cērtenes pilskalns. Tas ar savu skaisto un mierpilno apkaimi aicina izjust tā cēlās virsotnes, stāvās nogāzes un pastaigu takas. Plašāk par šīm un arī citām apskates vietām vietām lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!