Foto: DELFI
Smiltenes novadā meklējama Bilska – mazs ciems, kas prot patīkami pārsteigt. Tā ievērojamākais dabas objekts ir Bilskas ezers, kura apkārtne ir nudien jauks pastaigu galamērķis.

Bilskas ezers ir ērti sasniedzams un pie tā iespējams novietot auto. Ap pašu ezeru izvijusies pastaigu laipa, kura apjož gandrīz visu ūdenstilpi. Laipas ir daļēji atjaunotas un ir piemērotas, lai pa tām izbrauktu ar bērnu ratiņiem. Dodoties pa laipām, priecēs kā ezera ainavas, tā arī mežs, kurā iespējams atrast gan pa kādai dzērvenei, gan zilenei.

Ik pa posmam izvietoti arī atpūtas soliņi, kur pavisam netraucēti var ievilkt elpu un pabaudīt dienu. Tāpat ezera malā novietotas arī koka šūpoles.

Ezera krastā atrodama plašāka atpūtas vieta ar labiekārtotu peldvietu, kas papildināta arī ar slidkalniņu, kas ieved pašā ezerā. Savukārt aktīvā laika pavadīšanas cienītājus uzrunās volejbola laukums, kas pieejams ikvienam.

Foto: DELFI
Šajā gadā Bilskas ezera apkārtne papildināta ar vēl kādu jaunumu – gandrīz 60 metrus garu baskāju taku, kas veidota no dažādiem dabas materiāliem.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!