Foto: DELFI
Dodoties pa varenu aleju Limbažu novada Katvaru pagastā, iespējams nokļūt burvīgā vietā – pie Katvaru ezera, kas izceļas ar savu ainavu un labiekārtoto apkārtni.

Katvaru ezers ir caurteces ezers – tam ir ovāla ezerdobe, zemi un lēzeni krasti, kā arī tajā ietek vairāki strauti. Īpašu šo vietu padara vairāki iemesli, tomēr kā viena no ievērojamākajām niansēm ezera apmeklētājiem varētu šķist skaistā koka laipa, kas ieved ezerā un ļauj palūkoties uz tuvējām teritorijām no cita skatu punkta.

Laipa atklāta 2018. gadā, un tās būvniecībā ieguldīti četri gadi. Tā tapusi, pateicoties biedrībai "Katvaru ezers" un Jānim Krūmiņam. Laipa piedāvā nelielu pastaigu pa koka celiņu, līdz atduras pret lielāku platformu, kur Latvijas apceļotājiem ierīkota neliela atpūtas vieta – koka galdiņi un soliņi, ļaujot uzkrāt spēkus un mierpilni izbaudīt ezera burvību.

Koka laipas sākumpunktā atrodams arī informācijas stends ar pieejamajām apkārtnes aktivitātēm un citu svarīgu informāciju, kā arī turpat atrodas neliela piknika vieta.
Foto: DELFI

Ezers interesants lielā loma meklētājiem, jo ezerā tiek organizēta arī licencēta makšķerēšana (plašāk par makšķerēšanās iespējām Katvaru ezera lasi te), bet vienkāršiem atpūtniekiem pie sirds ies laiska atpūta ezera krastos, braucieni ar laivām vai arī nakšņošana ezera apkārtnē.

Foto: DELFI
Vērts piebilst, ka uz Katvaru ezeru var doties arī pa maršrutu "Zaļie dzelzceļi", kas ved pa kādreizējām dzelzceļa līnijām gan Vidzemē, gan arī Dienvidigaunijā. Lai pa šo celiņu ērti nokļūtu līdz ezeram, piedzīvojumu var sākt Limbažos, minoties vai dodoties garākā pastaigā līdz skaistajam galamērķim septiņus kilometrus, vai arī uzsākot maršrutu Puikulē, mērojot 15 kilometru garu ceļu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!