Foto: DELFI

Ja jums patīk neskarta daba, viduslaiku mazpilsētas šarms, kā arī piedalīšanās kultūras pasākumos, tad Kuldīga ir īstā vieta, kur pavadīt brīvdienas. Īpaši pavasarī pilsēta valdzina ar ūdeņiem bagāto Ventas rumbu, kur lec zivis, Alekšupīti, kur dārdot krīt ūdens un šopavasar arī ar jauniem apskates objektiem – atjaunoto Veco rātsnamu un pieminekli leģendārajam aktierim, kuldīdzniekam Ēvaldam Valteram.

Foto: DELFI

Kuldīga vienmēr saistījusi cilvēku prātus un uzmanību kā skaista jaunava, saka tās iedzīvotāji. Savukārt gleznotāji to salīdzina ar brīnišķīgu un iekārojamu gleznu. Tā ir gan slavenā hercoga Jēkaba dzimtene, gan vieta, kur ir platākais Eiropas ūdenskritums, garākās Latvijas alas un vecpilsēta, kas uzņemta vairāk nekā 30 filmās.

Foto: DELFI

Pa ceļam uz Kuldīgu, braucot no Rīgas, vērts piestāt Rendā, kur pašlaik gar krāšņo Īvandes ūdenskritumu kaskādes malām zied zilās vizbulītes, bet jau pavisam drīz plauks ievu ziedi.

Tālāk jau ceļš vijas caur mežiem uz skaisto Kuldīgu. Tiem, kam patīk vienkārši pastaigāties pa senas mazpilsētas ieliņām, vērts atstāt auto stāvvietā un doties gar Alekšupīti lēnā pastaigā, ieejot kādā no konditorijām nobaudīt krēmkūku ar kafiju, izbaudot viduslaiku vēsturisko gaisotni un šarmu.

Foto: DELFI

Iespējams, tieši senatnīgās gaisotnes dēļ Kuldīgu un tās apkārtni sauc par vienu no šarmantākajām un pievilcīgākajām vietām Latvijā. Kuldīgas pilskalns bija lielākais kuršu zemes Bandavas centrs, kuru apmeklēja Skandināvijas vikingi. Par to savās sāgās ap 925. gadu vēstīja slavenais vikings Egils Skalagrimsons.

Vairāk par Kuldīgu lasiet šeit.

Lūk, kā šopavasar izskatās šarmantajā un lepnajā pilsētā Kurzemē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!