Foto: Ilze Cerbule
Ja brīvdienās ir vēlēšanās pastaigāt pa priežu mežu un ieelpot jūras gaisu, vērts doties uz Garciemu Carnikavas novadā, kur šī rudens izskaņā izveidota skaista pastaigu taka līdz pat jūrai.

Gājēju taka no Aizvēju ielas līdz jūrai Garciemā ir 650 metrus gara. Tā ved cauri dabas parkam "Piejūra" un mežainajām piejūras kāpām, kas ir Eiropas Savienības aizsargājams biotops, "Tūrisma Gids" pastāstīja Carnikavas novada pašvaldības attīstības un plānošanas nodaļas pārstāve Linda Ose.

Taka, kura ved gar Eimuru kanālu, sākas pie Eimuru sūkņu stacijas, un tā iekļaujas dabas parka reljefā un gleznainajā ainavā. Takas galvenais mērķis ir samazināt antropogēno slodzi uz zemsedzi un nodrošināt iedzīvotājiem ērtu pārvietošanos līdz jūrai.

Foto: Ilze Cerbule

Takas kreisajā pusē vērojamas augstas kāpas, dažviet sasniedzot pat 15,6 metrus virs jūras
līmeņa. Nedaudz tālāk uz rietumiem atrodas arī Brēdes kalns, kas slejas 28,8 metrus virs jūras līmeņa, taču nekādas norādes uz šīm apskates vietām nav un, tur nonākot, pat var nezināt, kur ir nonācis, stāsta Ose. Savukārt Brēdes kalns pārsniedz pat citiem vairāk pazīstamās Garciema paraboliskās kāpas, kuru augstums virs jūras līmeņa sasniedz vien 22,2 metrus.

Ko vēl apskatīt Carnikavā, meklē te, bet turpinājumā piedāvājam iespēju virtuāli izstaigāt šo taku!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!