Foto: Andris Jermuts
Šis laiks noteikti ir brīdis, kad ļaujamies Ziemassvētku pozitīvajam trakumam, ieviešot patīkamu un lustīgu noskaņojumu ar visu tematisko svētku atribūtiku – talkā nāk lampiņu virtenes, kā arī dažādi dekori.

Jau vairākas pilsētas šogad pierādījušas, ka svētki tiek gaidīti. Dekorācijas bijušas visdažādākās – sākot ar krāšņām svētku bumbām Ogrē, beidzot ar izkaisītām dāvanām Kuldīgā un varenu eglīti Daugavpilī.

Tomēr arī Tumē, kas atrodas Tukuma novadā, ikvienu garāmbraucēju iepriecinās kāds krāšņs brīnums – iespaidīgi izrotāta māja un tās priekšpagalms. Kā "Tūrisma Gidam" pastāstīja fotogrāfs Andris Jermuts, kurš braucis garām mājai un ievērojis šo skaistumu, tā ir dzīvojamā māja, bet tas, vai svētku rotāšanās piedalījušies vairāki iedzīvotāji vai viens, skaidrs nav.

Foto: Andris Jermuts

Uzmanību noteikti piesaista gan gar jumtu izvītā lampiņu virtene, gan logos saliktie svētku dekori, gan pagalma koki, kas izdaiļoti ar spīguļojošām lampiņām. Tomēr lielākais akcents šajā pagalmā, protams, ir auto. ZAZ jeb "zapiņš" izpušķots ar lampiņām, bet uz tā jumta uzstutēta eglīte un dāvanas.

Foto: Andris Jermuts

Kā "Tūrisma Gidam" pastāstīja Jermuts, šo dzīvojamo māju var atrast, braucot no Tukuma apļa cauri Tumei, labajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!