Nesen Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē atklāta jauna apskates vieta – tropu māja "Tērvetes tauriņi", kur var redzēt un sastapt gan Āzijas eksotisko krāsu tauriņus, gan Dienvidamerikas dižtauriņu un Āfrikas unikālos tauriņus. Tāpat siltajā mājā pie Tērvetes tūrisma informācijas centra mīt arī krāsaini papagaiļi un citi putniņi, kā arī apskatāmi aizjūru augi. Māju apsaimnieko privāts uzņēmums, un to pirmajās darbības nedēļās jau apmeklējuši vairāki tūkstoši cilvēku.

Abpus ekvatoram izplatīto mitro tropu mežu krāšņie iemītnieki tauriņi arī šeit mīt īstā tropu klimatā, ko katrs var izmēģināt uz savas ādas. Iekštelpās tiek uzturēta temperatūra un mitrums, kas ļauj aug tropu augiem un ziediem. Tērvetes tauriņos ir sastopamas vairāk nekā 200 dažādu augu sugas ar krāšņiem ziediem un gardiem augļiem, teikts mājaslapā Tervetestauriņi.lv. Tauriņu skaits esot ap 150. Gaisa temperatūra, atbilstoši dabiskajai tauriņu dzīves videi pat drēgnākajās dienās šeit tiek uzturēta ap 30 grādiem un augstāk.

Apmeklētāji jaunajā mājā, ienākot siltumā, sajutīs gan jau pieaugušu tauriņu spārnu švīkstus, gan varēs uzzināt par tauriņu uzbūvi un dzīvesciklu, attīstību, raksturīgākajām iezīmēm un barošanās paradumiem.

Mājā tiek organizētas dažādas spēles un atrakcijas apmeklētājiem, kā arī rīkotas radošās darbnīcas visa vecuma bērniem un pieaugušajiem.

Pieaugušajiem ieeja jaunajā mājā izmaksās 3,50 eiro, bet bērniem – 2 eiro. Vairāk par Tauriņiem Tērvetē lasiet šeit.

Tauriņu māja atrodas 100 metrus no galvenā Tērvetes dabas parka stāvlaukuma un 150 metrus no Tērvetes TIC biroja.

Pirmo reizi tā durvis vēra 27. maijā, bet oficiālā atklāšana vēl nemaz nav bijusi – tā plānota īsi pirms Jāņiem. Arī garajās Jāņu brīvdienās Tauriņu māja darbosies. Tās darba laiks paredzēts no pulksten 10 līdz 19, pastāstīja Tērvetes TIC.

Šī ir jau otrā Tauriņu māja Latvijā. Pirmā atrodas Rīgā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!