Ievērojams Daugavpils novada dabas objekts noteikti ir Juzefovas parks. Tieši šogad tas piedzīvojis pārmaiņas un priecē ikvienu ar skaistiem jaunumiem.

Juzefovas muižas parks ir bijusi nudien īpaša vieta. Sākotnēji izveidota ar vārdu "Hofzumberg" jeb "māja uz kalna" un 18.– 19. gadsimta mijā pārdēvēta par Juzefovu (Jezupovu), tā līdz ar nosaukumu laika gaitā zaudējusi daļu savas agrākās spozmes. Neliela daļa no muižas parka saglabājusies līdz mūsdienām ar vairāk nekā 100 dažādu augu sugām. Līdzīgi kā citos muižu parkos, arī šeit sastopamas svešzemju koku sugas. Juzefovas parka īpašo atmosfēru veido simtgadīgas Eiropas ciedru priedes, korķa goba un baltā papele, teikts Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā.

Parka vienā daļā ir atjaunoti celiņi, iztīrīts dīķis, uzstādīti jauni tiltiņi, skatu platforma, soliņi, atkritumu urnas, nozāģēti bīstamie koki un atjaunoti stādījumi. Tāpat parku rotās laternas.

Juzefovas parka pārbūves pirmā kārta uzsākta pērnā gada nogalē un tiek īstenota Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. gadam projektā "Parki bez robežām", teikts Daugavpils novada mājaslapā.

Lūk, neliela foto ekskursija pa uzlaboto parku.


Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!