Foto: Publicitātes foto
Zilo kalnu dabas parkā Ogrē tapis jauns piedzīvojumu parks "Milžu taka" – no virvju un koka konstrukcijām veidota trase kokos. Taka tiks atklāta 4. augustā, kad norisināsies īpašs velobrauciens, portālam "TūrismaGids" pavēstīja Velta Riekstiņa, Ogres novada Tūrisma informācijas centra pārstāve.

Piedzīvojumu parku "Milžu taka" veido trīs loki, kuru kopgarums ir gandrīz 600 metru. Pirmajā – mazajā – lokā ir 19 atrakcijas, kuru konstrukcijas ir pietiekami stabilas un to pārvarēšana neprasa lielu fizisko piepūli un koordināciju. Augstums trases sākuma posmā ir nepilnus divus metrus virs zemes, stāsta Velta Riekstiņa.

Otrais loks ir sadalīts divos mazākos lokos ar vidējas grūtības pakāpes atrakcijām. Kopumā to veido 20 atrakcijas, izvietotas uz kalna stāvās nogāzes augstumā no sešiem līdz 11 metriem.

Foto: Publicitātes foto

Trešo jeb lielo loku var raksturot kā grūtu, pastāsta Riekstiņa. Šis loks sastāv no 26 atrakcijām, kuras arī dalās divos mazākos lokos, no kuriem pirmais ir vieglāks par otro. Otrajā lokā ir divi nobraucieni, 30 metrus un 70 metrus gari. Ejot vidējo un lielo loku, dalībniekiem ir iespēja izvēlēties – veikt vienu vai abus loka apļus, atkarībā no apmeklētāja noskaņojuma un fiziskajām spējām.

Parks ir aprīkots ar Šveicē ražoto "Saferoller" drošības sistēmu, līdz ar to trases dalībniekam nav iespējas pašam atvienoties no drošības troses. To var izdarīt tikai trases beigās vai ar instruktora palīdzību.

Trases sākuma un beigu punktu veido platforma kokos. Šajā vietā būs inventāra saņemšanas un nodošanas punkts, drīzumā taps arī kafejnīca ar skatu uz kalna nogāzi. Papildu informācija mājaslapā.

Foto: Publicitātes foto

Reizē ar trasi "Milžu taka" tiks atklāti un aktīvās atpūtas cienītāju lietošanai nodoti vēl divi objekti. Viens no tiem – multifunkcionālais sporta un atpūtas parks Krasta laukumā, kurā ogrēnieši vasarā varēs spēlēt basketbolu, florbolu, skrituļot un citādi aktīvi pavadīt brīvo laiku.

Ziemas periodā, aizverot lietus ūdens savākšanas noteces, būs iespējams uzsaldēt ledu slidošanai un, protams, hokeja spēlēšanai. Savukārt pie Dubkalnu ūdenskrātuves Zilo kalnu dabas parkā pludmales zonu lieliski papildinās viens badmintona, četri pludmales volejbola, divi pludmales futbola laukumi.

Atklāšana – ar velobraucienu 4. augustā

"Milžu taka" un pārējie aktīvās atpūtas objekti tiks atklāti 4. augustā pulksten 19, kad norisināsies atraktīvs un maziem pārsteigumiem papildināts velobrauciens, kuram starts tiks dots no Krasta laukuma pretī luterāņu baznīcai. Velobrauciena laikā pieturvietas plānotas pie visiem trim jaunajiem atpūtas objektiem, taču tā noslēgumā – muzikāls pikniks bijušās bērnu sanatorijas "Ogre" parkā. Pie vienas no Ogres vēsturiski skaistākajām ēkām, ko projektējis Konstantīns Pēkšēns, koncertu sniegs grupa “Rīgas modes”.

Dalība pasākumā – bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!