Tūristus šogad jau aktīvi uzņem Likteņdārzs, kas top kā kopīga dāvana Latvijai 100. dzimšanas dienā. Šopavasar tur ir izveidots jauns auto stāvlaukums, kā arī jaunas tūrisma programmas gan skolēniem, gan ģimenēm.

Likteņdārza ainaviskās koncepcijas autors ir pasaulē atzīts Japānas ainavu arhitekts Sunmju Masuno (Shunmyo Masuno). Tur ierīkots 200 metru garš ceļš, ko veido bruģakmeņi ar Likteņdārza atbalstītāju vārdiem. Kopumā ceļā pašlaik jau redzami vairāk nekā 13 tūkstoši akmeņu.

Likteņdārza meža daļā, savienots ar Latvijas laukakmeni, atrodas Hirosimas Miera akmens.

Tāpat Likteņdārzā iestādīti vairāk nekā 2500 koki. Daudzi no jaunajiem augļukociņiem jau zied.

Vienu no pirmajām ābelītēm iestādīja Valsts prezidents Guntis Ulmanis. 2009. gadā ozolu iestādījis Valsts prezidents, Likteņdārza patrons Valdis Zatlers.

Likteņdārza amfiteātrī Latvijas pašvaldības kopā ar Latvijas Politiski represēto apvienību ir izveidojušas Ozolu godasardzi.

Savukārt mierīgu pastaigu var baudīt Daugavas krastā ar skatu uz Kokneses pilsdrupām.

Šogad Kokneses puses tūrisma piedāvājumā uzsvars likts uz jaunizveidotajiem ūdenstūrisma maršrutiem ar jaunām laivu piestātnēm Kokneses pilsdrupās, Likteņdārzā un pavisam jaunā vietā, pie bijušā bērnudārza "Gundegas" Daugavas upes krastā, pastāstīja Kokneses tūrisma centra direktore Daina Liepiņa.

Savukārt Kokneses pilsdrupās šovasar nedēļas nogalēs būs iespēja apgūt pavisam jaunas prasmes – rakstīšanu ar spalvu.

Kā atrast?

Likteņdārzs atrodas uz pussalas, un ar sauszemi to savieno uzbērts ceļš.  Aicinām katru iegriezties Likteņdārzā, atstāt automašīnu stāvvietā un izstaigāt salu.

Adrese: "Likteņdārzs", Kokneses pagasts, Kokneses novads, LV-5113.

Vairāk informācijas: Liktendarzs.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!