3. februārī Jelgavā tika aizvadīta 22. Starptautiskā ledus skulptūru festivāla konkursa pirmā diena. Visas dienas garumā profesionāli tēlnieki no 120 kilogramus smagā ledus bloka, radoši interpretējot šī gada festivāla tēmu "Supervaroņi", radīja 30 unikālus individuālos ledus mākslas darbus.

Savukārt no 4. februāra tēlnieki uzsāks komandu skulptūru formu veidošanu, darbu turpinot līdz pat piektdienai, 7. februārim. To būvniecībai katra komanda izmanto vienu lielo (200 x 100 x 50 cm) un astoņus mazos ledus blokus (100 x 50 x 25 cm).

Māksliniekiem tiek nodrošināts augstākās kvalitātes ledus, ko iegūst mākslīgi saldējot. Salīdzinot ar dabīgo ledu, tas ir daudz dzidrāks un noturīgāks, jo tajā nav gaisa burbulīšu, kas sasilstot paātrina ledus kušanu. Tāpat organizatori atgādina, ka individuālās skulptūras līdz festivāla atklāšanai tiks uzglabātas saldētavās.

No 7. līdz 9. februārim iemīļotākos supervaroņus varēsi satikt Jelgavā, Baltijā vērienīgākajā ledus skulptūru festivālā. Vairāk nekā 60 ledus mākslas darbi, paraugdemonstrējumu dueļi, pirotehnikas un gaismas šovi, kā arī plaša kultūras programma kopā ar Latvijas superzvaigznēm. Tikšanās vieta – Pasta sala, J. Čakstes Bulvāris un brīvdabas koncertzāle "Mītava". Sakarā ar mainīgajiem laikapstākļiem, pasākumu programmā var tikt veiktas izmaiņas.

Pasākuma apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem un pirms došanās uz Jelgavu iepazīties ar satiksmes organizācijas shēmu, kas festivāla laikā būs pieejama arī mobilajā lietotnē "Waze". Ņemot vērā laikapstākļu ietekmi uz skulptūrām, organizatori aicina izmantot iespēju skulptūras apskatīt jau piektdienas vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!