Lai arī nebūt pārsteidzoši šim gadalaikam, šajā gadā sniegs februārī patīkami iepriecinājis daļu Latvijas iedzīvotāju, īstenā ziemas pasakā pārvēršot vairākas pilsētas un to apkārtnes.

Kamēr dažu pilsētu iedzīvotāji un viesi var priecāties pat par pamatīgu sniega segu, tikmēr citi var vien nopriecāties par sniegotajiem foto.

Ja vakar Gulbenes pusē vēl nekas, izņemot sinoptiķu prognozes, neliecināja par gaidāmo snigšanu – dienas laikā brīžiem uzspīdēja saulīte, čivināja putni un visapkārt valdīja pavasarīgs noskaņojums –, naktī prognozes piepildījās un sākās kārtīga snigšana, pastāstīja Gulbenes tūrisma informācijas centra (TIC) pārstāvji.

"Rīts uzausa sniegoti balts un pasakaini skaists. Zeme klāta ar aptuveni 10 centimetrus biezu sniega segu, un snigšana nedaudz turpinās joprojām. Kārtīgs pārsteigums no šī gada neparastās ziemas! Vai šī būs pēdējā snigšana šoziem un šis ir kārtīgs ziemas atvadu sveiciens, to vēl redzēsim! Bet, kamēr sniegs nav nokusis, aicinām ciemos pie mums, uz Gulbenes novadu, lai baudītu pasakaini skaistas ziemas ainavas, nesteidzīgi izstaigātu Gulbenes pilsētas parkus, aplūkotu pagājušā gada nogalē atjaunoto Stāmerienas pili, paviesotos Litenes pusē un izbaudītu Pededzes upes un Litenes muižas kompleksa skaistās ainavas, izzinātu Rankas muižas kultūrvēsturisko mantojumu, kā arī baudītu novada tūrisma uzņēmēju viesmīlību, kas noteikti šīm brīvdienām būs sarūpējuši kādu ziemīgi interesantu piedāvājumu," tā Gulbenes TIC pārstāvji.

Balvu TIC tūrisma organizatori pastāstīja, ka Balvos sniegs sasnidzis pa nakti, tomēr šobrīd Balvos tikpat kā vairs nesnieg.

Sniegs izgreznojis arī Alūksni. Alūksnes TIC pārstāvji pastāstīja, ka iepriekšējās nakts sniegs centās noturēties jau vakar, tomēr tas bija vairāk kā mēģinājums šai ziemai, kas ikvienu pārsteidza šorīt. Alūksnē snieg visas dienas garumā, un sniega kārta sasniegusi jau 15 centimetrus. Kā pastāstīja Alūksnes TIC pārstāvji, šobrīd ir -1 grāds, turklāt šādu temperatūru sola visai nedēļas nogalei.

Kārtīgu ziemu sagaidījis arī Rugāju novads. Boževas ezera apkārtne apsegusies ar brangu sniega segu, ļaujot izbaudīt šī gadalaika burvību. Kā pastāstīja portāla lasītāja, ap pulksten 8 bija novērojama 12 centimetrus bieza sniega kārta, tomēr tagad – aptuveni 6 centimetru.

Ja arī tu esi iemūžinājis, kā ziema izrotājusi tavu pilsētu, droši sūti foto uz celojumi@delfi.lv .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!