Foto: Publicitātes foto
Kokneses viduslaiku pilsdrupu varenie mūri liecina par daudzu gadsimtu seno vēsturi. Tie stāsta par pili, kuras nozīmīgums vēstures griežos zudis pirms vairāk nekā 300 gadiem, bet kuras varenums ir nezūdošs, lai kādi vēji un ūdeņi pie tās plūstu un to apskalotu. Turklāt Kokneses vidusslaiku pilsrupas ir skaistas visos gadalaikos!

Kā "Tūrisma Gids" skaidroja iepriekš, Rīgas arhibīskapa mūra pils celtniecība uzsākta 1209. gadā. Salīdzinoši neilgā laikā tapa milzu pils ar priekšpili un nocietināto Kokneses pilsētu tai līdzās. Kokneses pils pamesta pēc vareno rietumu torņu uzspridzināšanas 1701. gadā, taču līdz mūsdienām saglabājušās iespaidīgas drupas.

Te gan jāpiebilst, ka lielas pārmaiņas šeit notika līdz ar Pļaviņu HES uzcelšanu, kad Staburags, kas reiz bija viens no populārākajiem ekskursiju galamērķiem, nonāca Daugavas dzelmē, bet kādreiz kalna galā esošās Kokneses pilsdrupas kopš tā laika atrodas pie paša ūdens līmeņa.

  • Ko vēl apskatīt, viesojoties Koknesē, meklē te.

Savukārt turpinājumā Natālijas Vasiļjevas 27. martā uzņemtie kadri.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!