Foto: Publicitātes attēli
Jau otro gadu pēc kārtas decembrī Jūrmala tumšajās vakara stundās iemirdzas nedaudz spožāk nekā ierasts, jo interesentus gaida īpašais Gaismas parks.

Sestdien, 1. decembrī, tika atklāts lielākais ziemas Gaismas parks Latvijā. Šogad Dzintaru mežaparks papildināts ar jauniem mirdzošiem gaismas elementiem. Parka apmeklētāju jau iemīļotos dekorus, kas veidoti no 85 tūkstošiem LED gaismiņu, papildina īpaša aleja – Piena ceļš, kurā ikviens var saskatīt krītošas zvaigznes un ievēlēties vēlēšanos. Alejas koka galotnes atgādina zvaigznājus naksnīgās debesīs. Savukārt 14 hektārus plašo parka teritoriju šogad "apdzīvos" lāču, ežu un vāveru ģimene, kā arī citi meža zvēri.

Lielākais un iespaidīgākais no gaismas dekoriem arī šogad ir parka tiltiņš – arka, kas veidota jūras viļņa formā. Gaismas tiltiņu veido LED gaismu virtenes kopumā 3,5 kilometru garumā. Dzintaru mežaparka 33,5 metrus augsto skatu torni rotā no gaismas dekoriem veidotas sniegpārsliņas un sniega sanesumi kāpās.

Gaismas parka koncepciju veidojuši 2017. gada Lietuvas pilsētas Viļņas krāšņās Ziemassvētku egles autori, proti, mākslinieki Jolanta Tūraite un Dominiks Koncevičjus, kā arī Latvijas iluminācijas eksperte Jevgenija Verovska.

Gaismas parka atklāšanā muzicēja dažādas grupas, savukārt lustīgākie varēja iesaistīties kopīgās dejās. Mazākajiem bija iespēja satikt Ziemassvētku vecīti, kā arī piedalīties dažādās darbnīcās un darbojās našķu tirdziņš.

Turpmāk visu decembri, sestdienās un svētdienas (2., 8., 9., 15., 16., 22., 23., 29. un 30. decembrī), no pulksten 16 līdz 19 Gaismas parkā, Jūrmalā, notiks radošās darbnīcas, rotaļas un citas aktivitātes ģimenēm ar bērniem. Ieeja parkā bez maksas.

Tomēr, ja ceļi aizveduši uz Jūrmalu, noteikti vērs apskatīt arī kādas no citām pilsētas pērlēm. Idejas atpūtai šajā apkārtnē meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!