Foto: Alise Lūse
Izkustēties no mājas un apskatīt kādu skaistu vietu aktuāli ir visos gadalaikos. Jā, arī tagad. Kāpēc gan nedoties uz Kurzemes pusi, kur iespējams pastaigāt pa šajā gadā izveidotajām pastaigu takām Volzbaha kalnā?

Volzbahs atrodas divu kilometru attālumā no Vaiņodes, un tā ir lieliska atpūtas vieta. Rudenī Volzbaha kalns ir viena no labākajām vietām apkārtnē, kur vērot krāšņos rudens skatus, savukārt ziemas sporta veidu cienītājiem aukstajā laikā pieejams vairāk nekā 130 metrus garš nobrauciens ar slēpēm, sniega dēli vai dažnedažādiem sļūcamrīkiem.

Foto: Alise Lūse

Šoruden šeit atklāta jauka 600 metrus gara dabas taka, kas ved apkārt kalnam, ar trepītēm, laipu un skatu platformu uz ūdens, "Tūrisma Gids" pastāstīja Kurzemes plānošanas reģiona projekta "Dabas tūrisms visiem" vadītāja Alise Lūse. Kalna galā atrodama lieliska skatu platforma, no kuras paveras ainava uz gravu un Alejas dīķi. Tāpat teritorijā atrodas labiekārtota vieta piknikam, kā arī, kas nav mazsvarīgi, kalnam ērti var piebraukt klāt ar automašīnu.

Ja ir vēlēšanās izlocīt kājas arī citās dabas takās Kurzemē, lūk, te atradīsi vēl septiņas idejas jaukai pastaigai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!