Foto: Gints Mucenieks

Krauļukalna iezis, kas tiek saukts arī par Kraukļukalna iezi, ir viens no Braslas lejteces iežiem. Tas atrodas Krimuldas novadā, Gaujas nacionāla parka un "Natura 2000" teritorijā.

Krauļukalna iezis skaisti iegūlies Braslas labajā krastā. Tas stiepjas aptuveni 400 metrus garumā un tā augstums variē līdz 20 metriem, skaidrots Gaujas nacionālā parka klasterī "EnterGauja".

Foto: Gints Mucenieks

Smilšakmens sienā ir daudz plaisu un nišu. Tur izveidojusies arī visai iespaidīga ala, kas tiek saukta par Ledus alu. Tā ir aptuveni piecus metrus augsta un 10 metrus plata. Tāpat šajā iezī atrodami daudzi avoti, kas ziemas dzestrumā izveidojuši visai varenus leduskritumus.

Foto: Gints Mucenieks

Pats ģeoloģiskais dabas piemineklis "Braslas lejteces ieži" stiepjas aptuveni 70 hektāru plašumā un tajā ir atrodami arī citi dabas veidojumi, piemēram, Buļu iezis, Virtakas un Varšavu iezis, kā arī Aņītes Garais iezis un citi, minēts Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā.

Citas iespaidīgas klintis Latvijā, kuras dzīves laikā būtu jāredz ikvienam, atradīsi te, savukārt turpinājumā skaistie fotogrāfa Ginta Mucenieka foto!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!