Foto: Alise Lūse

Dodotis ekskursijā uz Kurzemes pusi un nokļūstot Vaiņodes tuvumā, noteikti nevar pabraukt garām Lielbātas avotam, kas skaists gan ziemā, gan vasarā.

"Lielbātas avots pārsteigs ikvienu ar savu neparasto dzidrumu – tas ir lielākais dabīgais dzidravots Latvijā un viens no retajiem Ziemeļeiropā, kas zemes virspusē no dzīlēm iznes bioloģiski aktīvu un pareizi strukturētu ūdeni. Jau izsenis tam piedēvētas dziednieciskas spējas. Vēstures liecības liecina, ka 1923. gadā Lielbātas pilī tika izveidota sanatorija, kam par iemeslu bija šeit esošā dabiski tīrā un dziednieciskā vide, kas saglabājusies līdz pat mūsdienām," Kurzemes plānošanas reģiona projekta "Dabas tūrisms visiem" vadītāja Alise Lūse pastāstīja "Tūrisma Gids".

Foto: Alise Lūse

Laikam ritot, avota ūdens plūsma ir pat pieņēmusies spēkā un ar apbrīnojamu jaudu turpina mūs lutināt ar savu unikālo dabas velti – tīro un bioloģiski aktīvo ūdeni.

Foto: Alise Lūse

Avots ir ērti pieejams. Automašīnu iespējams atstāt takas sākumā netālu no Lielbātas pils un doties patīkamā pastaigā līdz avotiņam ar kājām. Kopā turp un atpakaļ sanāks mērot 1,2 kilometru garu distanci. Pie avotiņa pieejama arī jauka atpūtas vieta.

Starp citu, pavisam netālu – nedaudz vairāk nekā viena kilometra attālumā – atrodas arī Volzbaha kalns, kur izveidota labiekārtota pastaigu taka un paveras skaisti skati. Plašāk lasi te.

Bet turpinājumā Alises Lūses foto!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!