Pavisam straujiem soļiem tuvojas Lieldienas. Par godu šiem svētkiem daudzas pilsētas izdaiļojušās svētku rotā – Balvi nav izņēmums.

"Lai arī Lieldienas mēs sagaidīsim bez svētku sajūsmas, jo nebūs pulcēšanos ne dievnamos, ne kultūras namos, cilvēki vēlas sajust prieku, redzēt sev apkārt krāsainību ielās un laukumos. Arī Balvu Kultūras un atpūtas centra darbinieki centās izrotāt laukumu Brīvības ielā. Māksliniece Diāna Poševa un saimniecības daļas vadītājs Juris Lizinskis realizēja ieceri par krāsainiem, pavasarīgiem baneriem, putnu ligzdu un uzraksta "Balvi" izrotāšanu. Piedaloties Kultūras un atpūtas centra un pašvaldības uzņēmuma "San-Tex" darbiniekiem, tas izdevās," Balvu Kultūras un atpūtas centra mākslinieciskā vadītāja Ilga Oplucāne pastāstīja "Tūrisma Gidam". Tāpat svētku noskaņas jūtamas Bērzkalnes, Krišjāņu, Kubulu, Tilžas un Vīksnas pagastos.

"Tūrisma Gids" aicina palūkoties uz Balvu novada rotājumiem, virtuāli izstaigājot pilsētas ielas.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus. Tāpat "Tūrisma Gids" atgādina, ka, dodoties ārpus mājas, nepieciešams ievērot "divi un divi" principu – nedoties vairāk par diviem cilvēkiem (ja vien neesat vienas ģimenes locekļi), kā arī ievērot divu metru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!