Foto: Ginta Ažuka
Ainaviska vieta nesteidzīgai atpūtai – tieši tā varētu raksturot dabas taku, kas iegūlusies pie Lielezera Limbažu pusē. Tur atrodams gan skatu tornis, no kura pārredzēt putnu pavasara rosīšanos, gan arī atpūtas vieta, kur pabaudīt mierpilnu pēcpusdienu.
Limbažu Lielezera ziemeļaustrumu galā ir 3,6 kilometru garā dabas taka. Tā skaisti izvijusies gar ezeru un blakus esošajiem kokiem, radot burvīgu vietu mierpilnai pastaigai.

"Kad esmu Limbažos, ja ir laiks, tad ieplānoju pastaigu pa Lielezera takām. Šobrīd tur ir īpaša gaisotne, jo Lielezerā čum un mudž no putniem... Ir pavasaris un putniem riesta laiks – dziesmas, sasaukšanās, teritorijas dalīšanas, sevis izrādīšanas un atrādīšanas laiks. Ezerā dzīvo cekuldūkuri, lauči, lielie ķīri, gulbji un daudz citu putniņu. Ļoti īpaša ir cekuldūkuru izrādīšanās riesta laikā vienam pret otru – tie bužina spalvas, purina galvas viens otram pretī, tur kopā knābjus," par redzēto stāsta Ginta Ažuka, kas tur nesen paviesojusies un iemūžinājusi šos mirkļus skaistos foto.
Foto: Ginta Ažuka
Takas galā ir arī putnu novērošanas tornis, bet pati taka ir lieliska pastaigas vieta gar ezera krastu. Ir arī tilts pāri Donaviņas upei, kas celts uz pontoniem, bet interesentiem atrodama arī labiekārtota pludmale, kā arī ir iespējams iznomāt laivas un ūdensriteņus, stāsta Ginta.

Limbaži ir sena Hanzas savienības pilsēta, bijušais Rīgas arhibīskapijas tā sauktā Līvu gala administratīvais centrs un Rīgas arhibīskapa rezidences pilsēta 14.—16. gadsimtā, ko nu atpazīstam pēc maizes, piena izstrādājumiem un citiem labumiem. Limbažu pilsētas vēsturiskais centrs ir unikāls ar savu plānojumu jeb radiālo ielu tīklu, kas veidojies viduslaikos pēc pilsētas aizsargmūra uzcelšanas. Viss ir tuvu un izstaigājams kājām. Ko vēl apskatīt Limbažos, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!