Līgatnes neatkārtojamais dabas mantojums neapšaubāmi ir tūristu iemīļots galamērķis, tāpēc aizvadītajā sestdienā 18. decembrī tika organizēta Gaismas ilūziju nakts, kas apmeklētājus ne tikai iepazīstināja ar bagātīgo mantojumu, bet arī iepriecināja ar īpašu svētku piedzīvojumu. Iluzionista pārsteigums, starojošas gaismu ilūzijas, sveču liesmiņas, Ziemassvētku dekorācijas – tas viss veidoja maģisku svētku gaidīšanas laiku, vēsta pasākuma rīkotāji.

Gaismu ilūziju nakts piedzīvojums sākās pie Līgatnes tūrisma informācijas centra, apmeklētājus sagaidīja gids, kura pavadībā varēja izstaigāt Līgatnes kultūrvēsturisko centru, apskatīt Gaujas Nacionālā parka vērtības un neatkārtojamo Līgatnes industriālo mantojumu. Apmeklētāju bija negaidīti daudz, kas pasākuma organizētājus patīkami pārsteidzis.

Maršruta gaismas rotaļīgi veda cilvēkus tālāk pa taku uz Rīgas kalnu, kur saglabājušās oriģinālās vairāk kā 100 gadus vecās papīrfabrikas strādnieku koka dzīvojamās ēkas, kas tiek apdzīvotas vēl šodien. Pāri Eižena tiltam, gar smilšakmens klintīm un alām, līdz Vilhelma tiltiņam, elpa aizrāvās graciozās Ānfabrikas klints priekšā.

Turpat blakus gar straujo Līgatnes upi un lašu nārsta ceļiem, gunis izveda līklocī gar, iespējams, pirmo boulinga zāli Latvijā, taču tālāk pie Līgatnes vīna darītavas apmeklētājiem patīkamu pārsteigumu radīja Ziemassvētku vecītis, kurš bija atbraucis izgaismotās 1983. gada dzeltenajās kamanās.

Sanākuši arī gaismas sniegavīri, kas aicināja doties pa noslēpumaino meža taku līdz vietai, kur koki paver skatu uz Līgatnes sirdi un dvēseli – papīrfabriku, kas bija pastaigas galamērķis. Kā noslēguma pārsteigums apmeklētājus upes ielokā sagaidīja iluzionists Dmitrijs Bubins ar gaismu ilūzijas un formas spēli.

Uz pasākumu ieradās vairāk nekā 200 apmeklētāju. Lielā pieprasījuma dēļ visas biļetes tika izpārdotas un izveidoti divi papildu laiki. Kopējais maršruts bija trīs kilometri un piedzīvojumā pavadītais laiks aptuveni pusotra stunda. Apskati īsu sajūtu galeriju no pasākuma vakara.

Notikumu organizēja pašvaldības aģentūra "Līgatnes kultūras un tūrisma centrs", Līgatnes tūrisma informācijas centrs, sadarbībā ar "Greenfest" biedrību.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!