Foto: Publicitātes attēli
Teic, ka māksla radusies no dabas atdarināšanas, tāpēc doma par lielformāta gleznu aplūkošanu parkā var šķist jo īpaši vilinoša. Par laimi šāda iespēja nav jāmeklē tālu no Rīgas – vien 40 kilometru attālumā apmeklētājus priecē gleznaina taka Iecavā.

Gleznu taka izveidota Iecavas parka mazāk apgūtajā daļā – kreisajā pusē no Iecavas puses pirms tiltiņa uz Iecavas Brīvības pieminekli. Bauskas Tūrisma un informācijas centrā stāsta, ka taku izveidojusi Iecavas biedrība "RaDam", piesaistot pašvaldības līdzfinansējumu un labvēļu atbalstu.

Darbus radījuši 14 profesionāli un amatiermākslinieki, kā arī Iecavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi: Ilga Daina Āboliņa, Jeļena Kažoka, Agita Hauka, Ilze Buša, Dārta Stafecka, Gita Kravala, Ginta Zaumane, Kate Zaumane, Dace Okolovska, Ilze Buša, Vija Spalva, Lidija Kudapa, Anda Sproģe, Daņils Lapickis. Kopā izstādīti 15 gleznojumi un informācijas stends.

Ideja par gleznu taku radusies, apskatot Baldones novada meža galeriju. Tā ir kā dāvana Iecavas pilsētai, kuras dibināšanas diena ir 2021. gada 1. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!