Foto: Linda Lielauza
Ja brīvdienās dodies uz Ogres pusi, kur vēlies apskatīt un izzināt Latvijas tūrisma objektus, Meņģeles skatu tornis un pastaigu taka būs pareizā izvēle, kur smelties enerģiju un sajust dabas daudzveidību.

Dabas parka "Ogres ieleja" teritorijā, uz Meņģeles un Taurupes pagastu robežas atrodas Dullā Daukas birzs, pastaigu taka un koka skatu tornis, no kura paveras skats uz šiem Ogres novada pagastiem, kā arī Ogres upes ieleju.

Torņa augstums ir 30 metri, un tas ir izgatavots no skuju koka – parastās priedes. No tā paveras neaprakstāmi Vidzemes ainavas skati, kā arī turpat esošā Aderkašu Sv.Marijas-Magdalēnas pareizticīgo baznīca, kura ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis.

Foto: Linda Lielauza

Savukārt pastaigu taka, kas veidota no koka laipas, aizvijas līdz atpūtas vietai – galdam un soliņiem, kuri veltīti Dullajam Daukam. Tālāk taka ved lejup pa nogāzi, kur saulainā laikā caur koku zariem spraucas saules stari, bet lejā, līdz pat Ogres upes krastam, ir pļava. Runājot par Ogri, upē ūdens ir dzidrs un sevišķi tīrs, bet tās krastā ir galdiņš ar soliņiem, kas kalpo kā burvīga piknika vieta. Vērts pieminēt, ka šeit atrodas arī ūdenstūristu piestātne.

Foto: Linda Lielauza

Kā vēstīts informācijas stendā blakus skatu tornim, Ogres ieleja ir viena no nozīmīgākajām upju ielejām Latvijā biotopu dažādības un savdabības dēļ.

Foto: Linda Lielauza

Apmeklēt šo taku pavasarī ir sevišķi burvīgi, jo visa kalna nogāze ir gluži vai nosēta ar dažādiem pavasara ziediem. Gan baltās, gan zilās vizbulītes, dzeltenās purenes, zeltstarītes un lakači – viss vienuviet. Tiesa, tās šeit nebūtu ieteicams plūkt, bet tikai aplūkot, jo, kā jau minēts, dabas teritorija ir nozīmīgs biotops.

Foto: Linda Lielauza
Ar dažādiem tūrisma jaunumiem, ko šogad jau izbaudīt vai Ogres novads vēl tikai plāno piedāvāt, vari iepazīties te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!