Foto: Andris Jermuts
Tiem, kas vēlas izbaudīt mieru un klusumu dabā, vajadzētu apsvērt domu par Engures novadā esošās Kaņiera pilskalna dabas takas apmeklēšanu. Kādas skaistas ziemas dienas izbaudīšana šajā vietā var izvērsties nudien jauka.

Kā "Tūrisma Gids" skaidroja jau iepriekš, taka sākas pie Antiņciema-Jāņkroga ceļa 8. kilometra un ved cauri purvu pasaulei uz Kaņiera pilskalnu un akmeņu vaļņiem pie Kaņiera ezera.

Foto: Andris Jermuts

Taka ir lokveida, un tās pamata garums sniedzas nedaudz vairāk nekā viena kilometra garumā. Aptuveni ar tādu pašu attālumu vienā virzienā jārēķinās, izvēloties pagarināt maršrutu pa akmeņu valni. Šis ceļš dabā gan nav īpaši apzīmēts – taka pēc kāda laika mežā beidzas, un tad pa to pašu ceļu jādodas arī atpakaļ, minēts Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā.

Foto: Andris Jermuts

Vasarā taka līkumo cauri mežam un zāļu purvam, bet ziemā taka ir skaistu kupenu ieskauta. Lavierējot pa apsnigušajām laipām un sniegotajām taciņām, iespējams aplūkot arī aprakstus par tur sastopamajiem augiem un putniem.

Foto: Andris Jermuts

Kas nav mazsvarīgi, taka ved gar skatu platformu, kas ļaus uz Kaņiera ainavu lūkoties no augstākas vietas. Dodoties pastaigā uz šo vietu, vērts termosā paņemt līdzi tēju, lai piknikam paredzētajā vietā ar skatu uz ezeru var nedaudz uzkavēties un atpūsties.

Īstu ziemas pasaku šajā vietā izdevies iemūžināt fotogrāfam Andrim Jermutam, kas tur devies janvāra izskaņā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!