Foto: Evija Ziemiņa

Strauji tuvojoties svētkiem, pilsētas iemirdzas arvien spožāk un jo īpaši vakara vēlajās stundās apkārtnē jūtama patīkama atmosfēra. Šogad skaisti izgreznojusies ir arī Smiltene, kas pārsteidz ar dažādām instalācijām un lampiņu virtenēm.

"Šogad pašvaldība īpaši pacentusies. Centrā ir piparkūku mājiņas, un tā vien prasās pie tām nobildēties. Arī egle un pašvaldības ēkas (bildēs – vidusskolas ēkas) izgaismotas Ziemassvētku rotās. Sniegavīrs sagaida uz Rīgas ielas sākuma. Un pašvaldība rosina arī iedzīvotājus iesaistīties svētku sajūtas radīšanā. Ceru, ka būs brīvāks vakars, lai arī to iemūžinātu," stāsta fotogrāfe Evija Ziemiņa, kura fiksējusi naksnīgo pilsētu fotogrāfijās.

Foto: Evija Ziemiņa

Viens no pilsētas svētku simboliem nešaubīgi ir arī jau minētā Ziemassvētku eglīte. Kā "Tūrisma Gads" jau skaidroja, tā atrodas pilsētas centrā un slejas aptuveni 12 metru garumā. Jau trešo gadu pašvaldība cenšas pieturēties pie mērķa arī Ziemassvētkos Smilteni akcentēt kā vienu no latviskākajiem novadiem Latvijā, tāpēc arī šogad pilsētas galvenās egles rotājumi ir ar latvju zīmēm, baltos toņos, kas papildināti ar dzeltenās – Smiltenes pilsētas un novada karoga krāsas virtenēm.

Te atradīsi arī citas vietas, ko vērts iekļaut apskates objektu sarakstā, bet turpinājumā aplūko Smilteni svētku rotā fotogrāfes Evijas Ziemiņas acīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!