Foto: LETA
Piektdien Dzintaru mežaparkā Jūrmalā norisinājās pasaku nakts piedzīvojums "Nestāsti pasaciņas", kurā pulcējās vairāki tūkstoši apmeklētāju – ģimenes ar maziem un lieliem bērniem, informē pilsētas dome.

Apmeklētājus priecēja iedzīvinātas pasakas un stāsti labi zināmu mākslinieku interpretācijā. Nakts ekspedīcijā bērni ar aizrautību aktīvi darbojās un izklaidējās pie Pepijas Garzeķes, cepot pankūkas, rotājot konfekšu kokus, ceļot debesīs Balto Zirgu, nobaudīt "Deviņ-Pepiju" spēka dziru, kā arī sacenšoties grīdas beršanā un zeķu staipīšanā. Atraktīvās Pepijas aktivitātes bija radījusi māksliniece Agnese Bule.

Ciemojoties pie Maksa un Morica, bērni grieza nedarbu karuseli, izvērtēja un pārvērta savus nedarbus. Dzintaru mežaparkā pasaku naktī bija uzburts arī baseins, kurā apmeklētāji makšķerēja zelta zivtiņas, izstāstot tām savas vēlēšanās. Mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas radītajā košajā džungļu pasaku valstībā ģimenes fotografējās un dejoja ar Maugli un citiem džungļu iemītniekiem.

Nakts ekspedīcijas laikā darbojās arī Gribulīšu nakts tirgus, savus trikus demonstrēja dažādi supervaroņi. Tāpat drosmīgākie un dziedošākie apmeklētāji kāpa uz skatuves un šūpuļdziesmu studijā ierakstīja savas mīļākās šūpuļdziesmas.

Vakara noslēgumā uzstājās Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris un izpildīja tautā labi zināmas šūpuļdziesmas iepriecinošā, ne iemidzinošā interpretācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!